041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

PiKanootti 16.1.2023

Saaristomeren Melojien jäsentiedote. Seuraa myös kotisivujamme www.melojat.net, Facebook-sivujamme ja blogiamme osoitteessa https://saaristomerenmelojat.blogspot.com

**

MUISTUTUS JÄSENTAPAHTUMAAN ILMOITTAUTUMISESTA

Tervetuloa Saaristomeren Melojien jäsentapahtuma torstaina 26.1.2023 klo 18-20 Lounatuulet Yhteisötaloon (Läntinen Pitkäkatu 33, Turku). Tilaisuus järjestetään Pihlaja-salissa.
Parkkipaikkoja löytyy runsaasti ylätasanteelta. Parkkipaikat ovat maksullisia ja toimivat Aimoparkin Taskuparkki-sovelluksella, 1€/h. Lisäksi parkkipaikkoja löytyy kadun varresta.

Tervetuloa jäsentapahtumaan kuulemaan Panu ja Sanna-Mari Kuntun melontamatkasta ja tapaamaan muita jäseniä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tapahtuma on jäsenille maksuton.

Ilmoittautumiset Kaisa Vartiolle (kaisa.vartio@gmail.comto 19.1.2023 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdollinen erityisruokavaliosi.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Kemiönsaarella asuvat saaristoekologi Panu Kunttu ja eräopas Sanna-Mari Kunttu seurasivat kajakeillaan meloen Pentti Linkolan perheineen 1970-luvulla soutaen tekemää lintujen laskentareittiä. Reitti kulki halki lounaisen saariston Salosta Ahvenanmaan keirtäen Poriin. Seitsemän viikon ja yli tuhannen kilometrin mittaisella melontaretkellä tutkittiin lintuja ja havainnoitiin luonnon muutoksia. Tutkimusretki muuttui seikkailuksi, kun vastoinkäymisiä ilmaantui ja kovat tuulet vangitsivat melojat autioille luodoille.

Matkasta syntynyt kirja Kaikki luodon linnut vie lukijan tutkimusretkelle ainutlaatuisen saariston monimuotoiseen luontoon. Matkalla koetaan upeita hetkiä vielä säilyneillä erämaisilla alueilla, mutta nähdään myös hävitettyä luonnonmaisemaa. Kokemuksia peilataan Linkoloiden retkeen. Kertomusta rytmittävät tieto-osuudet linnuston ja saaristoympäristön muutoksista, luonnon ilmiöistä ja retkeilystä.

Illan aikana kuullaan kuvien kera tästä pitkän melontaretken suunnittelusta, tutkimusretken toteuttamisesta sekä linnuston ja saaristoympäristön muutoksista. Kertomuksen jälkeen on mahdollisuus myös  kirjojen signeeraukseen. Kirjoja myös myynnissä 30 €/kpl (käteinen/Mobilepay), niin kauan kun niitä riittää.

**

TIETOJEN PÄIVITYS
Muistathan ilmoittaa sähköpostiin jasen@melojat.netkaikki sähköpostiosoitteen, postiosoitteen, nimen, jne. muutoksesi.

---
TIEDOTTAMINEN
Jos haluat viestittää esim. PiKanootissa, seuran kotisivuilla, Facebookissa tai blogissa, ilmoita siitä sähköpostiin tiedotus@melojat.net.

---
POSTISTUSLISTALTA POISTAMINEN
Jos haluat pois PiKanootin postituslistalta, niin ilmoita siitä osoitteeseen jasen@melojat.net