041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Usein kysytyt kysymykset

Mitä melonnassa kannattaa olla päällä?

Meloessa kastuu aina hieman. Pukeudu sään mukaisiin ulkoiluvarusteisiin. Ota mukaasi juotavaa, päähine, tarvittaessa aurinkovoide ja aurinkolasit, vaihtovaatteet sekä pyyhe. Silmä- ja aurinkolasit kannattaa kiinnittää narulla vaatteisiin. Arvotavarat voit jättää paikan päällä lukittaviin lokeroihin. Melontakeskukselta saat kajakin lisäksi kaikki varsinaiset melontavarusteet kuten melan, kelluntaliivit ja aukkopeitteen. 

Onko melonta turvallista?

Melonta on turvallinen laji ja kajakit kaatuvat todella harvoin. Jotta melonta olisi turvallista ja hauskaa, on tärkeää, että noudatat rannassa kuulemiasi ohjeita, etkä yliarvioi taitojasi tai vähättele säätä.

Mitä jos kaadun?

Jos kaadut, tule kajakista ulos, käännä se oikein päin, laita mela kajakin sisälle ja ui kajakista kiinni pitäen lähimpään rantaan, tai pyydä apua ohikulkevilta.

En osaa uida?

Meloessa käytetään kelluntaliivejä, jotka sopivat uimataidon omaavalle ja rannan lähessä liikkuvalle. Uimataidottomana emme siis suosittele lähtemään vesille ainakaan yksin. Asiakkaamme ovat aina vesillä omalla vastuullaan.

Vaikuttaako sairauteni melontaan?

Henkilöille, joka sairastavat esimerkiksi epilepsiaa, diabetesta tai kärsivät tasapainohäiriöistä, emme suosittele melontaa ilman kokenutta seuraa.

Voinko juoda alkoholia meloessani?

Päihtyneille emme vuokraa kajakkeja. Koko melontakeskuksemme alue on päihteetön ja savuton. Jos siis suunnittelet esimerkiksi polttareiden viettoa melonnan parissa, jatkathan juhlimista melonnan jälkeen muualla, mikäli siihen kuuluu alkoholi.

Onko melontakeskus auki, vaikka myrskyää?

Melontakeskus saatetaan joutua sulkemaan päiväksi huonon sään vuoksi. Ilmoitamme tästä aina nettisivuillamme. Pieni sade ei kuitenkaan melontaa haittaa, vaan sulkemisen syy on yleensä todella kova tuuli tai ukkonen.

Innostuin melonnasta, mitä mahdollisuuksia sen harrastamiseen on?

Aloittelijoille tarjoamme ohjattuja melontakokeiluja sekä hieman kattavampia peruskursseja, joilla pääset alkuun ja uuden harrastuksen pariin! Näistä toisen käytyäsi, voit liittyä jäseneksemme ja saat käyttöösi kaikki jäsenedut!