041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Tietoa seurasta

Saaristomeren Melojat ry (SMM) on turkulainen vuonna 1992 perustettu melontaseura. Olemme Suomen Melonta- ja Soutuliiton jäsenseura sekä Tähtiseura.

Seuramme yli 400 jäsentä harrastavat muun muassa retkimelontaa, kilpamelontaa, kuntomelontaa, koskimelontaa ja ”junnumelontaa”. Järjestämme runsaasti melontaretkiä ja koulutustapahtumia sekä osallistumme kilpailuihin. Talvella harjoittelemme uimahallissa. Seuran jäsenenä innokas meloja pääsee parhaiten ja edullisimmin nauttimaan melonnasta ja yhdessäolosta luonnonläheisen lajin parissa. Melonta sopii kaikille iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ja periaatteita ovat mm. turvallisuus, tasa-arvo, terveelliset elämäntavat sekä hyvä seurahenki. Kiinnitämme myös huomiota luontoystävällisyyteen sekä toiminnan avoimuuteen

Lähes vuosittain olemme järjestäneet keväällä tai syksyllä jäsentilaisuuden. Lisäksi kokoonnumme yhteen kevät- ja syystalkoisiin sekä vajan avajaisiin.

Jäsentoiminnan lisäksi järjestämme melontakursseja aloittelijoille, niin aikuisille kuin lapsille. Vuokraamme kajakkeja myös muille kuin jäsenille. Yrityksille, koululaisille ja muille ryhmille järjestämme melontatapahtumia.

Tarjoamme hyvät ja turvalliset puitteet kokeilla melontaa, aloittaa melontaharrastus ja kehittyä siinä. Pitkänsalmen rannalla sijaitseva melontakeskus on auki toukokuusta syyskuuhun. Melontakeskuksessa on säilytystilat seuran noin 130 kajakille ja jäsenten omille kajakeille, pukeutumis- ja suihkutilat sekä kioski. Isolta, matalalta laiturilta on helppo lähteä melomaan. Kiinteistön omistaa Turun kaupunki.

Toimintamme perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen ja jäsenten omatoimisuuteen. Vapaaehtoisvoimin pystymme tarjoamaan monipuolista toimintaa kohtuuhintaan. Lisäksi olemme palkanneet kesäkuukausiksi ns. vajavahdeiksi nuoria, yleensä seuran omia junioreita, sekä toiminnanohjaajan huolehtimaan melontakeskuksen toiminnasta. Yhdistyksemme toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema hallitus, jonka alaisuudessa toimii eri jaostoja.

Seura rahoittaa toimintansa pääosin jäsenmaksuille, kajakkien ja kajakkipaikkojen vuokrilla sekä kurssi- ja harjoitusmaksuilla. Tiedotamme toiminnastamme näillä kotisivuilla sekä sähköpostitse lähetettävällä jäsentiedotteella. Lisäksi seurallamme on omat Facebook- ja Instagram-sivut sekä blogi.

Yhteistyötahoja

          

Melontakauppa Turussa