041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Harrastus­mahdollisuudet

Yleismelontaseurana toimintamme on monipuolista ja siihen kuuluu muun muassa

  • Retkimelonta
  • Kilpamelonta
  • Kuntomelonta
  • Koskimelonta
  • Avokanoottimelonta
  • Nuorisotoiminta

Retket

Järjestämme runsaasti erilaisia ja eripituisia melontaretkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille melojille. Suurin osa retkistä suuntautuu retkimelojalle ihanteelliseen Turun saaristoon.

Retkistä tehdään tapahtumakalenteriin yleensä vähintään kuukautta ennen retkeä kuvaus ja ilmoittautumisohjeet. Ennen retkeä saatetaan pitää retkipalaveri ja pelastautumisharjoitukset. Retken vetäjältä saat lisätietoja kuten mahdollisen turvallisuussuunnitelman ja varusteluettelon.

Tiistaimelonnat

Aloittelijalle hyvä keino tutustua muihin retkimelojiin on osallistua viikottaisiin tiistaimelontoihin. Järjestetyn toiminnan lisäksi jäsenet tekevät omia retkiä. Melontaseuraa voit etsiä liittymällä Facebookin ”SMM Kesärinkiin”.

Kehittyminen ja koulutus

Melonnan peruskurssin jälkeen jäsenet voivat kehittää omia melontataitojaan seuran omilla ja ulkopuolisten järjestämillä kursseilla sekä seuran uimahallivuoroilla.

Ajankohtaisista uimahallivuoroista tiedotetaan PiKanootissa. Tällä hetkellä seuramme etsii aktiivisesti vapaata uimahallivuoroa. Uimahallivuoroissa seuran puolesta paikalla on kajakit, aukkopeitteet ja melat. Altaalla voit harjoitella esimmerkiksi eskimopyörähdyksiä ja pelastautumista. Paikalla on melonnanohjaajia, jotka mielellään opastavat harjoituksissa.

Pelastautumisharjoitusten lisäksi järjestämme kesäisin Meloja 2 kajakki -taitokokeen ja siihen valmistavaa koulutusta. Sen jälkeen voit osallistuja melontaohjaajakurssille, joka valmentaa sinua vetämään melonnan peruskursseja ja helppoja melontaretkiä. Jos intoa riittää, voit jatkaa siitä vaativampiin koulutuksiin.

Melonta- ja soutuliiton koulutukset

Retkikalusto

Seuralla on runsaasti erilaisia retkikajakkeja sekä meloja, kelluntaliivejä ja aukkopeitteitä. Jos tarvitset retkelle seuran kajakin, muistathan varata sen hyvissä ajoin. Seuran kalustoa tulee käsitellä hellävaraisesti. Jos kalusto on rikki, ilmoitathan siitä vajavahdille.

Kilpamelonta

Kilpajaosto vastaa aikuisten kilpailutoiminnasta ja tukee harjoittelua. Nuorisojaosto puolestaan vastaa nuorten kilpailutoiminnasta. Kilpamelojamme harrastavat pääosin ratamelontaa. He ovat menestyneet hyvin kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Myös maratonmelonnassa on menestytty. Melontakeskuksella on hyvä harjoitella, sillä seurallamme on useita kilpakajakkeja jäsenistön käyttöön.

Mukaan toimintaan pääset helpoimmin käymällä seuran junnumelontakoulun, jossa nuoret tutustuvat melontavälineisiin ja oppivat melonnan perusteet. Aikuisilla kilpamelonta alkaa yleensä kuntomelonnan kautta. Alkuun pääsee seuran välineillä.

Kuntomelonta

Monet, kaikenikäiset jäsenemme tekevät säännöllisesti tai satunnaisesti tunnin parin lenkkejä vajalta käsin. Vauhti kiihtyy, syke nousee ja kunto kasvaa. Seuralla on sopivia kuntokajakkeja, jotka ovat kevyempiä ja nopeampia kuin retkikajakit, mutta eivät niin kiikkeriä kuin kilpakajakit. Pienellä harjoittelulla saavutat riittävän hyvän tasapainon ja melontatekniikan alkuun pääsemiseksi. Kuntokajakit ovat ohuesta materiaalista, joten niiden käsittely vaatii huolellisuutta.

Koskimelonta

Useat jäsenemme käyvät omaehtoisesti melomassa koskissa, useimmiten Kymijoelle, keväisin lähempänäkin. Seuramme järjestää yhden tai pari retkeä vuodessa koskimelontaan sopivalle joelle. Seuralla on joitakin koskikajakkeja jäsenten käyttöön.

Avokanoottimelonta

Tavoitteenamme on järjestää vähintään yksi kurssi ja yksi melontaretki vuodessa. Seurallamme on kaksi kanoottikaksikkoa sekä yksi kanoottiyksikkö.