Ratamelonta: Höstregatta 2014

Saaristomeren Melojista lähti matkaan huikeat viisi junnua ja kaksi valmentajaa Ruotsin melontakisoihin. Matkustimme Ruotsin Jönköpingiin laivalla ja autoilla. Jönköping oli aika iso kaupunki ja siellä oli ainakin kaksi melontapaikkaa. Kilpailijoita oli Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, minkä vuoksi kilpailijoita oli enemmän, taso kovempaa ja kisat tasaisempia kuin Suomessa. Myös lähtijöitä oli paljon enemmän, kuin Suomessa. Junnut paransivat aikojaan 200 ja 500 metrin matkoilla.

 

Tässä ajatuksiamme vuoden viimeisimmistä kisoista:

 

Hyvin paransin aikoja ja oli kivaa. Pääsin 200 metrin A-finaaliin ja 500 metrin B-finaaliin. Pitkällä matkalla meni hyvin ja annoin kaikkeni. Tein 200 metrillä uuden ennätyksen.

– Iida

Reissu sujui hyvin. Lähdin kisaamaan ennakkoluulottomasti ja sijoituin omasta mielestä hyvin. Ajat parantuivat ja niin myös kielitaito. Meno- ja paluumatka meni äkkiä Miikan kyydissä, kun piti näyttää ruotsalaisille miten ajetaan. Paluu meni mukavasti, vaikka myöhästyimmekin laivasta. Ensi kautta odotellessa.
– Stian

Matka sujui hyvin. Kisat menivät vähän huonosti, koska olin kipeä niitä ennen. Mutta kuitenkin jäi hyvä fiilis ja laivalta saa hyvää ruokaa. Olin ensimmäistä kertaa ulkomailla kisaamassa.

– Arttu

 

Höstregatta oli kauden viimeinen ja paras kisa. Taso oli kovaa ja kilpailu jännittävämpää ja kivampaa, kuin Suomessa. Jo valmistavat vedot sujuivat paremmin, kuin koskaan. Kisoissa tein kauden parhaan ajan 500 metrillä ja muutkin matkat sujuivat loistavasti J

– Lauri

 

Ensimmäistä kertaa kisaamassa melonnan merkeissä Ruotsissa oli mahtava kokemus. Lähdin kisaamaan hyvillä mielin ja pienellä jännityksellä myöskin. Kisoissa sain meloa enemmän, kuin Suomessa ja kisaajia oli myös huimasti enemmän mitä olisin arvannutkaan. Tyytyväisin mielin ja motivoituneena lähden kohti seuraavaa kautta avoimesti.

– Jenny

 

Kirjoittaneet: Iida Kuuva, Jenny Lindbom, Lauri Kärnä, Stian Vesterinen ja Arttu Mäki

DSC_0983