041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Melonta- ja roskienkeruuretki Saaristomeren ulkoreunalle

Ajankohta: ke - su 3. - 7.8.2022 06:30 - 20:00

ROSKARETKI SAARISTOMEREN ULKOLUODOILLE 3.-7.8.2022

Saaristomeren Melojat ja Metsähallitus järjestävät kajakeilla tapahtuvan rantojensiivousretken Saaristomeren ulkoluodoille. Kohteena on Saaristomeren kansallispuiston tiukimmin suojeltu osa Jurmon eteläpuolella, jossa on luonnonsuojelusyistä ympärivuotinen liikkumiskielto. Tätä roskienkeruuta varten osallistujat saavat toki poikkeusluvan.

Ajamme vajalta kimppakyydeillä Pärnäisiin, josta siirrymme yhteysaluksella Jurmoon. Sieltä melomme Kalkskäriin (n. 12 km), joka toimii tukikohtanamme koko retken ajan. Roskien keruuta ja alueeseen tutustumista torstai, perjantai ja lauantai. Sunnuntaina melonta takaisin Jurmoon (n. 12 km), josta paluu yhteysaluksella Pärnäisiin ja edelleen Turkuun, jonne saapuminen noin klo 20:00.

Osallistujilta edellytetään kokemusta aallokkomelonnasta sekä pelastautumistaitoja. Kohde on altis tuulelle, mikä voi vaikuttaa retken toteuttamiseen. Metsähallitus tarjoaa aamiaiset ja päivälliset, mutta varaa riittävästi omia lounaita ja eväitä mukaan. Majoitus on omissa teltoissa Kalkskärillä koko retken ajan. Nopeimmille ja mukavuudenhaluisille löytyy muutama petipaikka saarella olevasta tuvasta. Retkelle otetaan enintään 10 melojaa.

Pidämme retkipalaverin vajalla tiistaina 2.8. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti palaverin jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset sekä pakkaamme trailerin seuraavan aamun varhaista lähtöä varten. Vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas, Jukka Ruohonen ja Maarit Suomi. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eskolle puh. 0400 868178, esko.sorakunnas@icloud.com