041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

SMM:n kilpajoukkueelle hyviä sijoituksia Suomen cupissa

Viime lauantaina melottiin Hämeenlinnan Ahvenistonjärvellä Suomen cupin finaalit. Suomen cup on kilpailusarja, jossa on kauden mittaan ollut 12 osakilpailua ja lukuisia eri matkoja 200 metrin sprintistä 25 kilometrin maratoniin, joiden yhteispisteet on nyt laskettu yhteen eri sarjoissa hiihdon Maailman cupista tutulla laskusysteemillä. Saaristomeren Melojien kilpajoukkue osoitti kesän mittaan laatunsa eri ikäluokissa junioreista veteraaneihin. Ahvenistolla seuran melojista oli mukana M40-sarjan 200 ja 500 metriä voittanut Jussi Wallin.
12-vuotiaiden poikien Suomen cupin yhteispisteissä Tuomas Kärnä sijoittui kuudenneksi. Aino Kärnä pokkasi kymmenennen sijan 14-vuotiaissa tytöissä. Lauri Kärnä sijoittui puolestaan viidenneksi 18-vuotiaiden poikien sarjassa täydentäen Kärnän sisarusten hienoa kokonaispanosta. SMM:n jalokivi Miika Dietrich kuittasi Suomen cupin miesten sarjan kakkossijan häviten ainoastaan Lahden Vesisamoilijoita edustavalle maratonspesialisti Jonas Saelensille. Marinos Poullis kuittasi lupaavasti neljännen sijan maajoukkuemiesten miehittämässä kärkijoukossa. Lauri Kärnä sijoittui miesten sarjassa sijalle 24. Jussi Wallin voitti 40-vuotiaiden miesten Suomen cupin ja Esko Tuohimaa nappasi neljännen sijan 70-vuotiaiden miesten cupissa.
Suomen cupissa rankattiin myös seurat järjestykseen saavuttamiensa yhteispisteiden mukaan. Saaristomeren Melojat sijoittui seurapisteissä sijalle kahdeksan 18 kilpamelontaseuran joukossa. Seuralla on tällä hetkellä iskukykyinen kansallinen kilpajoukkue kansainvälisen tason maustein. Joukkueelta on lupa odottaa ensi kilpailukaudella vähintään samantasoisia suorituksia. Potentiaalia parempaan on myös ehdottomasti olemassa.