041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Ratamelontakilpailut Ruovedellä: SMM junnut vauhdissa!

Ratamelontakauden ensimmäiset Suomessa käytävät kilpailut melotaan tänä viikonloppuna 25.–26.5 Ruovedellä, kilpailujärjestäjänä Ruoveden Kanoottipurjehtijat. Saaristomeren Melojista matkaan vajalta perjantaina lähti innokas, mutta jännittynyt junnujoukko SMM junnut -ratamelontanuoria: Stian Vesterinen, Jenny Lindbom, Iida Kuuva (matkaan lauantaiaamuna), Arttu Mäki, Miska Moisanen, Valtteri Mäki ja Lauri Kärnä. Huoltajina matkassa toimivat seuran entiset junnut, Minna Lagström ja Kaisa Leskinen, SMM junnujen Simo sekä yhden kilpailijanuoren isä, Pasi Vesterinen. Lisäksi aikuisista kilpamelojista mukana on Miika Dietrich. Luvassa kisaa edeltävänä iltana oli pitkä automatka Ruovedelle, saunomista ja uimista sekä grillailua.

Lauantaina kisattiin 200metrin, 500metrin sekä 1000metrin matkoilla, joissa sekä SMM junnut -ratamelontanuoret että Miika Dietrich meloivat. Sunnuntaina vuorossa on 6 tai 10 kilometrin maratonkilpailu, johon osallistuu Saaristomeren Melojista Miika Dietrich.

Lauantain kilpailut käynnistyivät 1000metrin matkoilla. Miesten 1000metrin matkalla Miika Dietrich voitti ajalla 3.43,11. Toiseksi ylsi Pirkkamelojien Joona Mäntynen (4.03,11) ja kolmanneksi saman seuran Tarmo Aalto (4.07,01). Poikien 18-vuotiaiden sarjassa Miska Moisanen meloi toiseksi ajalla 5.47,01, jääden noin puolitoista minuuttia matkan voittajasta, Kangasalan Melojien Jere Virvalosta (4.14,10). Ensimmäistä vuottaan poikien 16-vuotiaiden sarjassa Arttu Mäki sijoittui neljänneksi ajalla 6.35,61 (voittaja Kangasalan Melojien Tomi Maijala, aika 5.20,11) ja tyttöjen 16-vuotiaiden sarjassa Jenny Lindbom meloi 1000metriä aikaan 6.42,25.

14-vuotiaiden pojissa Lauri Kärnä ylsi 1000metrillä toiselle sijalle ajalla 5.11,65 (voittaja Kangasalan Melojien Marko Aro, aika 4.49,54). Stian Vesterinen meloi samassa lähdössä neljänneksi (5.57,87) ja ensimmäistä vuotta 14-vuotiaiden sarjassa melova Valtteri Mäki viidenneksi (6.50,46).

Kilpailut jatkuivat lauantaina 200metrin matkoilla, joissa Iida Kuuva sijoittui toiseksi 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ajalla 1.10,16, jääden noin kahdeksan sekuntia matkan voittajasta, Canoan Victoria Stockerista (1.02,02). 14-vuotiaiden poikien sarjassa Lauri Kärnä sijoittui toiseksi (54,47) ja Stian Vesterinen kolmanneksi (1.00,48). Valtteri Mäki meloi kuudenneksi ajalla 1.14,41. Matkan voitti Kangasalan Melojien Marko Aro ajalla 51,25. 16-vuotiaissa tytöissä Jenny Lindbom meloi 200metriä aikaan 1.09,42. Saman ikäluokan pojissa Arttu Mäki oli neljäs ajalla 1.08,18. Miesten 200metrin finaalissa voittajaksi meloi Miika Dietrich ajalla 38,62. Toiseksi ylsi Kangasalan Melojien Niklas Vettanen (39,29) ja kolmanneksi Pirkkamelojien Janne Mäntynen (39,75). 18-vuotiaissa pojissa Miska Moisanen meloi kolmanneksi (1.00,42).

Viimeisenä matkana lauantaina melottiin 500metrillä. Iida Kuuva (T12) meloi toiseksi ajalla 3.10,27 (voittaja Canoan Victoria Stocker). Lauri Kärnä sijoittui toiseksi (2.23,63), Stian Vesterinen kolmanneksi (2.42,75) ja Valtteri Mäki kuudenneksi (3.20,47) 14-vuotiaiden poikien sarjassa. Jenny Lindbom (T16) meloi 500metriä aikaan 3.12,19 ja Arttu Mäki (P16) sijoittui neljänneksi ajalla 3.03,22. Miesten 500metrin finaalissa voiton vei Miika Dietrich (1.47,28), toiseksi ylsi Kangasalan Melojien Niklas Vettanen (1.55,05) ja kolmanneksi sijoittui Pirkkamelojien Joona Mäntynen (1.56,25). 18-vuotiaiden poikien finaalissa Miska Moisanen meloi kolmanneksi ajalla, 2.50,93, Merimelojien Antti Laurikaisen meloessa voittoon (1.57,53).

Onnea kaikille kilpamelojille sijoituksista ja rohkeudesta lähteä mukaan kisaamaan! Kiitokset matkan ahkerille huoltajille!

Seuraavat ratamelontakilpailut melotaan Tampereen Kaukajärvellä 8.-9.6.13.