041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Tampereella melottiin seurahistoriaa!

Tampereella melottiin seurahistoriaa

Viikonloppuna kamppailtiin Tampereen Kaukajärvellä ratamelonnan miehistömestaruuksista. Saaristomeren Melojien kokonaismenestys oli parempaa kuin koskaan. Kajakkinelonen Miika Dietrich - Marko Tuohimaa - Jussi Wallin - Marinos Poullis meloi mitaleille kaikilla neljällä suomenmestaruusmatkalla, vaikka Rauli-myrsky vaikeutti lauantain kilpailuja vaikuttaen erityisesti SMM:n isojen ja painavien miesten nelikköön.

Lauantai alkoi kajakkinelosten 200 metrin pikapyrähdyksellä, jossa SMM sijoittui upeasti hopealle vain 0,41 sekuntia Kangasalan Melojien takana. Vanajaveden Vesikkojen joukkue meloi pronssille yli sekunnin turkulaisille hävinneenä. Vajaa puoli tuntia nelikkölähdön jälkeen Jussi Wallin meloi kajakkiyksikön 200 metrin SM-pronssille M40-sarjassa. Wallin ei ehtinyt täysin nelikkölähdön uuvuttamana palautumaan, jotta olisi kyennyt vastaamaan vain yksikköön keskittyvien kilpakumppaniensa haasteeseen. Tästä huolimatta hän jäi hopeasta vain 0,17 sekuntia ja kullasta runsaat kaksi sekuntia. Esko Tuohimaa selätti hienosti vaikeat olosuhteet meloen SM-hopealla M70-sarjan 200 metrillä lajilegenda Pentti Sahin jälkeen.

Seuraava laji oli kajakkinelosten 500 metriä, jossa SMM:n nelikkö sai huonon lähdön myrskytuulen sekoittaessa täydellisesti miesten startin. Kovalla matkavauhdilla miehet kuitenkin tempoivat hienosti pronssille Kangasalan ja Tampereen Pirkkamelojien vanavedessä. Pian nelikön jälkeen Jussi Wallin joutui taas tuleen M40-sarjan yksikköjen 5000 metrillä, jossa hän voitti SM-kultaa vahvan loppuvetonsa turvin. Palautumisaika jäi taas lyhyeksi, sillä runsaan puolen tunnin jälkeen maaliintulosta odotti kajakkikaksikkojen 5000 metrin SM-lähtö Miika Dietrichin kanssa. Miehet sinnittelivät kärkiporukassa Dietrichin taitavan ohjaustyöskentelyn ja hurjan kunnon siivittimänä. Kilpailun aikana Rauli-myrsky tiukensi otettaan ja nosti Kaukajärven aallot niin korkeiksi, että seitsemän kajakkikaksikkoa upposivat kesken kisan. Dietrich ja Wallin onnistuivat uskomattomasti lähes 200 kilon yhteispainostaan huolimatta luovimaan maaliin voittaen ylivoimaisen suomenmestaruuden yli puolentoista minuutin erolla Tampereen Vihurin taitavaan kaksikkoon Hannu Kaukola - Mikko Niemenpää. Pronssille meloivat Helsingin Merimelojien kokeneet Heikki Ritvos ja Antti Löppönen.

Sunnuntai valkeni paremmissa olosuhteissa ja SMM:n kajakkinelonen järjesti 1000 metrin kilpailussa varsinaisen jännitysnäytelmän. Miehet nousivat sekoittamaan Kangasalan Melojien ja Pirkkamelojien kaksintaistelua kullasta viimeisellä 200 metrillä saavuttaen hopeaa vajaa sekunti Pirkkamelojien tuulettaessa suomenmestaruutta. Vuoden SM-lähdöt lopetettiin 5000 metrin kierroskilpailuun, jossa SMM meloi vielä pronssille Kangasalan ja Merimelojien viedessä kirkkaimmat mitalit.

Seuran lahjakkaat juniorit Aino ja Tuomas Kärnä osallistuivat SM-kilpailujen ohessa järjestettyyn nuorten Suomen cup -kilpailuun. Aino sijoittui pronssille T14-sarjan 2500 metrin matkalla. Lisäksi hän meloi hienosti neljänneksi 200 ja 500 metrillä. Tuomas kauhoi niin ikään sijalle neljä P12-sarjan 200 metrillä. Taitoradalla hän taituroi kuudenneksi. Tuomas päätti kilpailut hyvin 1250 metrin neljännellä sijallaan.

Kirjoittaja: voitokkaassa SMM-nelikössä ja yksikössä melonut Jussi Wallin