041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Ratamelonta: Häme-Regatan jälkitunnelmia

Kesän ensimmäiset ratamelontakilpailut melottiin Tampereen Kaukajärvellä 7.-8.6. Osa kilpailuissa olleista siirtyivät melkein suoraan Lohjan Kisakallioon avovesileirille, joka päättyi torstaina 12.6.

Häme-Regatta sujui SMM porukalta mallikkaasti: miesten sarjassa Miika Dietrich saavutti ensimmäisen sijan kaikissa kilpailemillaan matkoilla, 200m, 500m, 1000m ja 5000m. 40-vuotiaiden miesten sarjassa Jussi Wallin meloi 200 metrillä hopealle ajalla 42,36. Voittajaksi ylsi Petteri Ehoniemi Euran Kanoottiklubilta ajalla 42,10. 1000 metrillä Wallin päihitti Ehoniemen voittaen kyseisen matkan (Jussin aika 4.16,85 ja Petterin 4.21,86). 500 metrin kilpailumatkalla Wallin meloi toistamiseen hopeaa saman päivän aikana (kultaa Petteri Ehoniemelle ajalla 1.55,15 ja Jussin hopealle yltänyt aika 1.55,20). Pitkällä matkalla (5000m) Wallin vei Ehoniemeä ja voitti kultaa ajalla 23.41,10 (Petterin aika 23.43,24). Mainittakoon, että nämä melojat saivat todella laadukasta vastusta toisistaan kaikilla matkoilla.

Kaksikkomatkoilla pari Miika Dietrich - Jussi Wallin meloivat pronssia 500 metrillä sekä hopeaa 200 ja 1000 metrin matkoilla.

18-vuotiaiden poikien sarjassa Miska Moisanen huhki hopeaa 200 metrin matkalla ajalla 47,58 (voittaja Kangasalan Melojien Tomi Maijala, aika 44,75). Samoin kävi 500, 1000 sekä 5000 metrin matkoilla.

16-vuotiaiden poikien sarjassa Saaristomeren Melojilla oli kaksi kilpailijaa: Lauri Kärnä ja Arttu Mäki. 200 metrillä pojat sijoittuivat sijoille 4 (Lauri, aika 47,58) ja 5 (Arttu, aika 51,09). Sijat pysyivät samoina 500 ja 1000 metrille tultaessa. Pitkällä matkalla (5000m) Kärnän sijoitus oli edelleen 4. Mäki joutui heti matkan alussa isompien alusten peräaaltoihin ja kaatui tsempaten kuitenkin hienosti loppuverryttelyyn meloen kajakkiin takaisin päästyään.

Kaksikoissa 16-sarjan pojat menestyivät upeasti: kaksikkopari Stian Vesterinen - Lauri Kärnä sijoittuivat hopealle 500 metrin matkalla ajalla 2.10,37 (voittajat Davide Bottieri - Leevi Koskenniemi, aika 1.54,66). Toinen kaksikkopari Arttu Mäki - Lauri Kärnä sijoittuivat myöskin hopealle 200 metrillä ajalla 46,32 (voittajat Davide Bottieri - Leevi Koskenniemi, aika 39,37). 1000 metrin matkalla samainen kaksikkopari meloi edelleen hopeaa ajalla 4.27,73 (voittajat Davide Bottieri - Leevi Koskenniemi, aika 3.51,80).

Ainoana naispuolisena kilpailijana mukana ollut 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kilpaillut Iida Kuuva meloi fantastisesti hopealle kaikilla osallistumillaan matkoilla!

SMM porukan mukana huoltajana toimi Valtteri Mäki, joka suoriutui tehtävästään mallikkaasti.

Kaiken kaikkiaan, hieno alku SMM porukasta kesän ensimmäisissä ratamelontakilpailuissa. Onneksi monella jäi hampaankoloonkin jotakin tulevia SM osa I ja nuoriso-cup -kilpailuja varten, jotka melotaan Lahden Joutjärvellä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.