Kisaraportti: Ratamelonnan SM-kilpailut ja Suomen Cup 8.-9.7.2017

Ratamelonnan SM-kilpailut ja Suomen Cup 8.-9.7.2017

Marinos Poullis SM-hopealle

SMM:n kilpamelojat kunnostautuivat Tampereen SM-viikon yhteydessä melotuissa ratamelonnan SM-kilpailuissa, joista sunnuntaina nähtiin TV2:ssa suoraa lähetystä. Ykköstähti Miika Dietrichin potiessa selkäänsä muu joukkue yritti parhaansa mukaan saavuttaa menestystä. Marinos Poullis täytti saappaat mahtavasti saavuttaen SM-hopeaa kajakkiykkösten 5000 metrin matkalla.

Poullis meloi vahvasti alusta lähtien ja irtautui jo 500 metrin melonnan jälkeen kärkikolmikkoon Tampereen Pirkka-Melojien maajoukkuemies Tarmo Aallon ja Porin Melamajavien Davide Bottierin kanssa. Runsaan tuhannen metrin melonnan jälkeen taktisesti erittäin viisaasti melonut Marinos Poullis karkasi Bottierin kanssa kaarteessa Aallolta. Lähes täysi Kaukajärven katsomo sai eteensä jännittävän draaman, jossa Bottieri ja Poullis kävivät titaanien taistoa ristirinnan lähes 4000 metriä toisiaan peesaillen ja meloen karkuun kilpakumppaneiltaan. Äärimmäisen tiukka kilpailu ratkesi vasta kalkkiviivoilla 0,23 sekunnin erolla Bottierin hyväksi. Molemmat miehet valittiin myöskin 21-vuotiaiden PM-kilpailuihin Tanskan Silkeborgiin. Marinoksen suorituksen arvoa nostavat myös selkäongelmat, joiden kanssa hän on painiskellut alkukesän. 1000 metrillä Marinos Poullis oli 5. ja 500 ja 200 metrillä 6.

M70-sarjassa kilpaillut seuraikoni Esko Tuohimaa saavutti hienosti SM-hopeaa sekä 1000 että 500 metrin matkoilla. Niin ikään kilpamelojien ammattivaivan (alaselän välilevyjen pullistumien) kanssa koko kauden kamppaillut Jussi Wallin kilpaili tällä kertaa M40-sarjassa, jossa hän saavutti SM-hopeaa 1000 metrin matkalla ja tuskaisen SM-pronssin 500 metrillä.

SM-melontojen yhteydessä melottiin myös nuorten Suomen cup-sarjaa, jossa seuran juniorilupaukset Aino ja Tuomas Kärnä meloivat loistavasti. Aino sai pronssia 16-vuotiaiden 200 metrillä ja Tuomas voitti 12-vuotiaiden 200 ja 1000 metrin kilvat.

Kirjoittaja: kynänikkari Wallin