Marko Tuohimaa ja Jussi Wallin mastersien MM-melonnoissa Liettuassa

Seuramme melojat Marko Tuohimaa ja Jussi Wallin kilpailivat 23.-24.7. Liettuan Trakain mahtavissa puitteissa masters-melonnan maailmanmestaruuskisoissa. Kotiintuomisina oli hyviä sijoituksia.
Miehet muodostivat kajakkinelikön Helsingin Merimelojien Kari Lehtisen ja Kimmo Ahosen kanssa sarjassa miehet 45-49 vuotta. 2000 metrin matkalla tuloksena oli seitsemäs sija, ja 200 metrin pikamatkalla nelikön kohtalona oli karsiutua finaalista, jolloin sijoitus oli kymmenes. Tuohimaa ja Wallin meloivat kajakkikaksikolla 200 metriä karsiutuen niin ikään ensimmäisenä finaalista. Sijoitus oli siis kymmenes. Marko Tuohimaa meloi kajakkiyksiköllä 200 metrillä sijalle 19 ja Jussi Wallin 2000 metrillä sijalle 13.
Mastersmelojien maailman kärkinimet tulevat tällä hetkellä pääsääntöisesti Itä-Euroopasta, erityisesti Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta. Suomalaisten keskustellessa kyseisten maiden melojien kanssa ilmeni, että mastersurheilu näissä maissa on ammattimaista. Harjoittelu on kokopäiväistä ympäri vuoden pitäen sisällään esimerkiksi korkean paikan leirejä.