041 4565 223 – posti@melojat.net
Saaristomeren Melojat - Etusivu

Kotimainen melontakilpailukauden avaus Porissa

Kansallinen kilpailukausi 2016 avattiin seuramme melojien osalta perinteikkäällä Porin melonnalla lauantaina 21.5. Porin melonta on legendaarinen maratonkilpailu, jota Porin Melamajavat on järjestänyt noin 30 vuoden ajan Kokemäenjoessa Porin keskustan tuntumassa. Saaristomeren Melojista olivat mukana seuraikoni Esko Tuohimaa sekä Jussi Wallin.

Esko Tuohimaa kilpaili tällä kertaa kuntosarjassa voittaen sen tyylitellen yli minuutin erolla Ruosniemen Jussi Viljaseen. Kuntosarjan matkan pituus oli 12 km ilman maratonmelontaan kuuluvia kantopaikkoja.

Jussi Wallin lähti kisaamaan sarjaan M40 20km, jossa melottiin viisi neljän kilometrin kierrosta ja kannettiin kajakkia jokaisen kierroksen välissä. Wallin oli sairastellut flunssaa puolitoista viikkoa, mutta päätti lähteä kisaan, koska oli aamulla kuumeeton ja vastassa oli 40-vuotiaiden sarjan helsinkiläinen maratonspesialisti ja Pohjoismaiden mestaruusmaratonin hallitseva pronssimies Rauli Rautavuori. Kilpailu alkoi Rautavuoren komennossa Wallinin roikkuessa sinnikkäästi peesiaallolla. Noin viiden kilometrin melonnan jälkeen villivarsamaisen alun melonut Rautavuori joutui antamaan periksi ja Wallin pääsi karkuun peesaten yleisen sarjan melojia. Lopulta Rautavuori keskeytti ja Wallin meloi sarjansa voittoon. Seuraavaksi Jussi Wallin osallistuu Pohjoismaiden mestaruusmaratonille Oslossa 12.6., jonka kenraaliharjoituksena Porin melonta oli lupauksia antava.

Yleisessä sarjassa nähtiin kansainvälistä vauhtia, kun Suomeen muuttanut belgialainen huippumaratoonari Jonas Saelens näytti kaapin paikan Merimelojien Alex Bartalle ja Kuopion Johannes Hietalalle. Saelens meloi käytännössä soolona 20km uskomattomaan aikaan 1.30.38 neljällä kannolla. Naisten sarjassa Tampereen Vihurin Netta Malinen meloi uransa parasta vauhtia ja selkeään voittoon. Kangasalan Reetta Hallila meloi hopealle ja Vihurin Tanja Jantunen pokkasi pronssisen mitalin.

Kirjoittanut Jussi Wallin, Saaristomeren Melojat ry:n jäsen ja yksi seuramme menestyksekkäistä seniorikilpamelojista.