Kesätyöntekijäesittely: vajavahti Iida Kuuva

”Työskentelen vajalla toista kesääni. Toimin pääasiassa vajavahtina, mutta voin myös olla mukana apuohjaajana melontakursseilla. Esimerkiksi olen ollut ohjaamassa junnumelontakouluja kesäkuun alussa.

Vaikka toimin vajavahtina vasta toista kesääni, minut on voinut bongata vajalta jo monia vuosia aikaisemmin. Melontaan tutustuin junnumelontakoulun kautta, reilut seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen olen ollut niin sanotusti koukussa ja olenkin pyörinyt paljon vajalla, useimmiten kilpamelonnan merkeissä.

Olen nyt syksyllä aloittamassa opiskelun Katedralskolan i Åbo -koulussa. Kuten koulun nimestä huomaa, koulun opetuskieli on ruotsi, joka myös on äidinkieleni. Ruotsin ja suomen lisäksi, puhun myös sujuvaa englantia sekä hiukan ranskaa, joten kielimuuria ei pitäisi löytyä.

Kun en ole vajalla tai koulussa, vietän aikaa kavereideni kanssa, käyn leffassa tai luen kirjoja. Lempileffaani en osaa sanoa, mutta lempigenreni on ehdottomasti toiminta. Kirjat vaihtelevat klassisesta moderniin, mutta kaikki tarinat muistuttavat toisiaan. Kirjat ovat yleensä saaneet inspiraationsa Tuhkimosta. Yksi lempikirjoistani on Jane Austenin kirjoittama Emma.

Aurinkoista kesää ja toivottavasti nähdään vajalla!”

Kirjoittanut: Iida Kuuva