Retkimelonta

Retket

Järjestämme runsaasti erilaisia ja eripituisia melontaretkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille melojille. Suurin osa retkistä suuntautuu retkimelojalle ihanteelliseen Turun saaristoon. Talvella pidettävässä retki-illassa suunnittelemme tulevan kauden melontaretkiä.

Retkistä tehdään tapahtumakalenteriin yleensä vähintään kuukautta ennen retkeä kuvaus ja ilmoittautumisohjeet. Ennen retkeä saatetaan pitää retkipalaveri ja pelastautumisharjoitukset. Retken vetäjältä saat lisätietoja kuten mahdollisen turvallisuussuunnitelman ja varusteluettelon.

Aloittelijalle hyvä keino tutustua muihin retkimelojiin on osallistua ns. tiistaimelontoihin. Järjestetyn toiminnan lisäksi jäsenet tekevät omia retkiä. Melontaseuraa voit etsiä liittymällä Facebookin ”SMM Kesärinkiin”.

Kehittyminen ja koulutus

Melonnan peruskurssin jälkeen jäsenet voivat kehittää omia melontataitojaan seuran omilla ja ulkopuolisten järjestämillä kursseilla sekä seuran uimahallivuoroilla.

Uimahallivuorot ovat Turun Uimahallilla kerran viikossa marraskuusta huhtikuuhun. Seuran puolesta paikalla on kajakit, aukkopeitteet ja melat. Altaalla voit harjoitella esimmerkiksi eskimopyörähdyksiä ja pelastautumista. Paikalla on melonnanohjaajia, jotka mielellään opastavat harjoituksissa.

Pelastautumisharjoitusten lisäksi järjestämme kesäisin Meloja 2 kajakki -taitokokeen ja siihen valmistavaa koulutusta. Sen jälkeen voit osallistuja melontaohjaajakurssille, joka valmentaa sinua vetämään melonnan peruskursseja ja helppoja melontaretkiä. Jos intoa riittää, voit jatkaa siitä vaativampiin koulutuksiin.

Melonta- ja soutuliiton koulutukset

Retkikalusto

Seuralla on runsaasti erilaisia retkikajakkeja sekä meloja, kelluntaliivejä ja aukkopeitteitä. Jos tarvitset retkelle seuran kajakin, muistathan varata sen hyvissä ajoin. Seuran kalustoa tulee käsitellä hellävaraisesti. Jos kalusto on rikki, ilmoitathan siitä vajavahdille.

 

Turvallisuusohjeet

Melontatekniikka ja melonta-animaatio

Varusteet

Pitkän melontaretken varusteluettelo