Nuoriso

nuori-suomi-melojalogo Miksi mukaan?

Melonta on erinomainen harrastus ulkoliikunnasta ja vedestä pitäville lapsille ja nuorille. Hauskan liikunnan ohessa kehittyvät muun muassa koordinaatiokyky sekä voima- ja kestävyysominaisuudet. Toimintaamme ohjaavia arvoja ja periaatteita ovat mm. turvallisuus, tasa-arvo, terveelliset elämäntavat, hyvä yhteishenki sekä liikunnan ja kasvatuksen riemu. Kiinnitämme myös huomiota luontoystävällisyyteen sekä toiminnan avoimuuteen.

Melonta on turvallista. Noudatamme yhdessä sovittuja sääntöjä maalla ja vesillä. Turvavene on tarvittaessa mukana ja kelluntaliivit ovat päällä. Harjoitteluun kuuluu kajakilla kaatuminen ja sen tyhjentäminen.

Otamme huomioon harrastajien erilaiset tavoitteet melontaharjoituksissa. Jonkun tavoite on kiikkerämmän kajakin hallitseminen, toisen omien aikojen parantaminen ja kolmannen mahdollisimman monissa kilpailuissa käyminen. Nuori Suomi -sinettiseurana reilu peli on toimintamme ydin.

Kesällä keskitymme melontaan, jolloin säännöllisten harjoituksien lisäksi tarjolla on leiri-, kilpailu- ja retkitoimintaa. Syksyllä ja talvella korvaamme melonnan muilla, melontaa tukevilla lajeilla. Pelaamme pallopelejä ja teemme erilaisia kuntoharjoitteita. Lisäksi harjoittelemme melonnan perusteita ja uintia Turun Uimahallilla.

Saaristomeren Melojat on tähtiseura. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

nuorisotoiminta_vesillaMiten mukaan?

Mukaan toimintaamme ovat tervetulleita kaikki yli 8-vuotiaat uimataitoiset nuoret. Kesä- heinä- ja elokuussa järjestämme junnumelontakouluja, joissa kokeillaan erilaisia kajakkeja, ja opetellaan monipuolisesti melonnan taitoja. Kesän 2021 tapaan olemme myös tänä vuonna mukana Turun Sanomien kesälajeissa, TS melontakouluna. Junnumelontakoulun jälkeen melontaharrastus jatkuu luontevasti ohjatuissa melontaharjoituksissa SMM nuoriso -ryhmässä.

Melontakoulujen lisäksi helppo tapa tutustua toimintaamme on tulla paikan päälle seuraamaan junnutreenejämme, jotka löydät treenit ja tapahtumat -osiosta. Ilmoitathan kuitenkin junnutreeneihin tulostasi mielellään paria päivää ennen osoitteeseen posti@melojat.net, niin osaamme varautua tutustuttamiseen!

Mitä maksaa?

Melonta on edullista. Kalusto eli kajakki, mela ja liivit tulevat seuralta.  Harrastaja maksaa vuosittaisen seuran jäsenmaksun lisäksi vain niistä harjoituksista, joihin hän osallistuu. Siten esimerkiksi kesälajina melontaa harrastavien ei tarvitse maksaa talvikaudesta.

IMG_3395

Tiedotus

Tiedotamme toiminnastamme kuukausittain sähköpostitse lähetettävällä junnutiedotteella. Tiedotteet löydät myös www-sivuiltamme jäsentiedotteet-kohdasta, ja mukaan junnujen sähköpostilistaan (junnut ja vanhemmat) voit liittyä lähettämällä pyynnön osoitteeseen posti@melojat.net

Junnutreenien ajat sekä mahdolliset peruutukset löydät varmimmin sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästämme, smmnuoriso.nimenhuuto.com (ks. treenit ja tapahtumat -osio).