Vänö ja sen lähisaaristo

Tervetuloa Saaristomeren Melojien (SMM) melontaretkelle Vänö’seen Saaristomeren kansallispuiston alueelle. Lähdemme vesille Kasnäs’sta, josta vielä torstaina melomme Vänön saareen, jossa yövymme. Perjantaina melomme Vänön eteläpuolisella alueella ja lauantaina länsipuolella, ehkä aina Gärskärin autiotuvalle saakka. Sunnuntaina palaamme Vänöstä lähtöpaikkaamme Kasnäsin rantaan. Päivämatkat ovat 15-25 km. Yövymme mahdollisesti kaikki yöt Vänössä omissa teltoissa ja laitamme itse ruokamme. Myös mökkimajoitus on mahdollinen.

Seuran vajalta lähdemme kimppakyydeillä torstaina klo 12 ja Turkuun palaamme sunnuntai-iltana. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme tarvittaessa seuran pakettiautoa ja/tai traileria.

Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat varusteluettelon ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Normaali peruskunto riittää, kunhan jaksat meloa 25km päivässä. Retken vaativuus on keskitaso, joten jonkin verran merimelonta- ja aallokkomelontakokemusta vaaditaan. Retken lopullinen hinta riippuu osallistujamäärästä, mutta on arviolta 20-30 euroa per henkilö sisältäen matkakulut ja mahdollisen saunavarauksen.

Pidämme retkipalaverin vajalla maanantaina 5.8. klo 17, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti retkipalaverin jälkeen järjestetään pakollinen pelastautumis/ reskutusharjoitus kaikille osallistujille.

Retkelle otetaan enintään 10 osallistujaa. Retken vetäjänä toimii Kari Lindgren ja apuvetäjänä Olli Mäntylä Saaristomeren Melojista.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Karille 10.7. mennessä p. 0440 827 413, karisatu@pp.nic.fi