Koulutuksellinen melontaretki Saaristomerellä 6. – 8.9.2019 – RETKI ON TÄYNNÄ

RETKI ON TÄYNNÄ.

Tervetuloa melomaan Saaristomeren kansallispuiston pohjoisosiin, jossa meitä odottavat avara meri ja ulkosaariston kauniit, kallioiset saaret.

Tällä koulutuspainotteisella retkellä harjoittelemme muun muassa aallokkomelontaa, pelastautumisia, hinauksia, melontatekniikkaa, melontaa pimeässä ja suunnistusta. Retki on tarkoitettu melonnan ja retkeilyn perustaidot osaaville. Tarvitset mukaan myös kosolti reipasta mieltä ja intoa oppia uutta. Retki sopii myös konkareille. Räätälöimme ohjelman osallistujien ja olosuhteiden mukaan.

Yövymme teltoissamme saarilla ja laitamme itse ruokamme. Ota mukaan omat muonat ja varusteet. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Tarvitset myös kuivapuvun, sillä joissakin harjoituksissa kastuu. Saat sähköpostitse lisätietoja varusteista yms. ennen retkeä.

Tapaamme seuran vajalla perjantaina 6.9. klo 17.00, jolloin aloitamme kajakkien ja varusteiden pakkaamisen autoihin ja traileriin. Vajalta lähdemme matkaan kello 18.00. Ajomatkaa on yksi tunti Paraisten Granvikiin. Sieltä lähdemme melomaan illan pimetessä ja sinne palaamme sunnuntaina. Vajalle saavumme viimeistään klo 19.

Ennen retkeä kokoonnumme vajalla tiistaina 27.8. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti sen jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset.

Retki on ilmainen jäsenille. Kimppakyydeistä ja kajakin vuokrauksesta saattaa kuitenkin tulla kuluja. Retkelle otamme enintään 8 osallistujaa. Vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Esko Sorakunnas. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 20.8. mennessä Kristianille, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi, puh. 050 557 5737.

Helpohko retki Kemiönsaaren länsipuolelle- RETKI ON TÄYNNÄ MUTTA VOIT ILMOITTAUTUA JONOTUSLISTALLE

RETKI ON TÄYNNÄ MUTTA VOIT ILMOITTAUTUA JONOTUSLISTALLE

 

Alustava ohjelma

Torstaiaamuna kokoonnumme vajalla klo 9. Pakkaamisen jälkeen ajamme Högsåraan. Olemme siellä puolelta päivin. Todennäköisesti perustamma bace campin jonnekin (eli yöymme koko retken ajan samassa saaressa).

Muutamia kohteita joita voimme käydä retken aikana:
– Sandö (www.luontoon.fi/saaristomeri/palvelut/sandon)
– Helsingholm
– Saaristomeren suurin hiidenkirnu Jundfruskärissä
– alueen lukuisat muinaisjäännökset (Långfuruholmenin hautaröykkiö, Skogskärin hylky, paljon ryssänuuneja,…).

Sunnuntaina melomme takaisin Högsåraan. Mahdollisuus käydä Farmors Cafessa. Vajalla olemme takaisin viimeistään klo 18.

Retken vaativuustaso on helpon ja keskitason väliltä. Yhden päivän aikana melomme 10-20 km. Länsi- ja lounaistuulilla melonta-alueellamme on jonkin verran aallokkoa. Päivärytmi ja melontavauhti ovat leppoisia. Retkellä ehdimme pysähtyä esim. nauttimaan silokallioista, uimaan tai valokuvaamaan.

Retken retkipalaveri on ma 15.07.2019 klo 18 melontakeskuksessa.

Retkellä on seitsemän paikkaa.

Ilmoittautuminen alkaa 01.06.2019. klo 00:00. Retkenvetäjä: Maarit Suomi, maarit.suomi@kolumbus.fi

Kristianin ja Vesan syysmelonta

Tervetuloa melontaretkelle Saaristomerelle 12.9. – 14.9.2014.
Tapaamme vajalla perjantaina klo 17, jolloin aloitamme kajakkien ja muiden varusteiden pakkaamisen seuran pakettiautoon ja traileriin. Ajamme pakettiautolla ja kimppakyydeillä 40 km Paraisten Granvikiin, jossa laskemme kajakit vesille ja jonne palaamme. Takaisin Turussa olemme sunnuntai-iltana viimeistään klo 19.
Retki soveltuu kaikille seuran jäsenille, myös niille, jotka eivät vielä ole meloneet kovin paljon. Perjantaina melomme pimeässä noin 10 km. Lauantaina ja sunnuntaina melomme 15 – 25 km päivässä. Harjoittelemme melontaa pimeässä, suunnistusta, hinausta ja muita melontaan liittyviä taitoja, ottaen huomioon osallistujien toiveet ja taidot. Jos merenkäyntiä riittää, kokeilemme myös aallokkomelontaa.
Yövymme teltoissamme saarilla ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat varusteluettelon ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Kukin osallistuja maksaa osuutensa kimppakyytien polttoainekuluista.
Pidämme retkipalaverin vajalla keskiviikkona 3.9. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta.
Retkelle otetaan enintään 12 osallistujaa. Retken vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Vesa Lehtinen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kristianille 1.9. mennessä puh. 050 557 5737, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi.

 

Retken luokitus: Keskitason retki