Melontaretki eteläisellä Saaristomerellä to 23.8. – su 26.8.2018/RETKI TÄYNNÄ

Ajankohta: To 23.08.2018 12:00 – Su 26.08.2018 21:00
Paikka: Saaristomeren kansallispuisto

RETKI ON TÄYNNÄ!

Tervetuloa melontaretkelle Saaristomeren kansallispuiston alueelle. Lähdemme vesille Kasnäs’sta, josta vielä torstaina melomme Vänön saareen, jossa yövymme. Perjantaina jatkamme matkaa länteen ja yövymme jossakin Borstön, Lökholmin tai Fårön alueella. Lauantaina suuntaamme pohjoiseen ja yövymme Boskär/Storlandet’ssa, josta sunnuntaina melomme Nauvon Krokin rantaan. Retki siis alkaa ja päättyy eri paikkaan (huom. kuljetukset/oma auto). Päivämatkat ovat 15-25 km. Yövymme saarissa omissa teltoissa ja laitamme itse ruokamme.

Seuran vajalta lähdemme kimppakyydeillä torstaina puoliltapäivin ja Turkuun palaamme sunnuntai-iltana. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme tarvittaessa seuran pakettiautoa ja/tai traileria.

Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat varusteluettelon ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Normaali peruskunto riittää, kunhan jaksat meloa 25km päivässä. Retken tarkka hinta riippuu osallistujamäärästä, mutta on arviolta 20-30 euroa per henkilö sisältäen matkakulut ja mahdollisen saunavarauksen.

Pidämme retkipalaverin vajalla maanantaina 20.8. klo 17, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta.

Retkelle otetaan enintään 10 osallistujaa. Retken vetäjinä toimivat Kari Lindgren ja Timo Suominen Saaristomeren Melojista.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Karille 15.7. mennessä p. 0440 827 413, karisatu@pp.nic.fi 

 

Retki Björkö-Trunsön seudulle – Retki on täynnä, voit ilmoittautua varalle

Viiden päivän aikana kiertelemme alueella Trunsö-Bodö-Fårö-Sandholm-Björkö-Nötö, ehkä Aspö.
Tarkempi reitti täsmentyy kesällä, mm. kun yhteysalusaikataulut on julkaistu.

Retki toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Yhtenä päivänä keräämme roskia Trunsöön alapuolella olevilla pikkusaarilla.

Koska retkellä hyödynnetään yhteysaluksia, retki soveltuu myös melko aloitteleville melojille. Päivän melontamatkat ovat 15-20 km ja melontavauhti on melko leppoisaa.

Retkeen on mahdollista osallistua myös melomalla omatoimisesti mukaan.

Retkelle mahtuu kuusi osallistujaa.

Retkenvetäjä: Maarit Suomi
Ilmoittautumiset: maarit.suomi@kolumbus.fi

Melontaretki Saaristomeren kansallispuistoon 29.07 – 3.08.2014

Tervetuloa melontaretkelle Saaristomeren kansallispuiston upeaan itäosaan. Vesille lähdemme Kasnäsista ja sinne myös palaamme. Päivämatkat ovat noin 20-25 km. Yövymme teltoissamme kansallispuiston merkityillä telttailualueilla ja laitamme itse ruokamme. Yhden päivän osallistumme kansallispuiston roskienkeruutalkoisiin Sandössä.

Koska liikumme myös avomerellä, osallistujilta vaaditaan hyvää peruskuntoa sekä kokemusta aallokkomelonnasta ja pelastautumisesta. Retkestä saat enemmän irti, jos melot tällä melontakaudella ainakin 100 km ennen retkeä.

Lähtö on seuran pakettiautolla ja kimppakyydeillä tiistaina aamulla seuran vajalta, josta ajamme Kasnäsiin. Palaamme Turkuun sunnuntai-iltana. Kajakkien kuljetukseen käytämme seuran traileria. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat varusteluettelon ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Retken hinta selviää myöhemmin, mutta on enintään 50 euroa.

Pidämme retkipalaverin vajalla tiistaina 22.7. kello 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti retkipalaverin jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset.

Tutustu kohteeseemme osoitteessa luontoon.fi. Retkelle otetaan enintään 12 osallistujaa. Retken vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto (päävetäjä) sekä Kari Ennola ja Pekka Innanen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kristianille 30.6. mennessä puh 050 557 5737, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi.

Luokitus: keskitason melontaretki