Söderskärin majakkaretki Porvoon saaristossa

Majakanvalloitusretki Söderskärin majakalle 2.-4.8.2019

Majakan valloitukseen lähdetään vajalta pe 2.8.2019 klo 15 ja takaisin vajalle palataan su 4.8 klo 21 mennessä. Vesille lähtöpaikka tarkentuu kesän aikana, mutta jostain Porvoon ja Sipoon väliltä vesille mennään. Perjantaina melotaan 10–15 km. Lauantaina on tavoitteena käydä majakalla ja melontamatka on jotain 20–30 km välillä ja sunnuntai on varapäivä majakanvalloitukseen ja jos majakalle päästään jo lauantaina, niin sitten sunnuntaina ihaillaan sisäsaariston maisemia noin 20- 25 km verran.

Majakka sijaitsee avomerellä, joten siksi majakanvalloitusretki on tarkoitettu kokeneemmille melojille, joilla on aallokkomelontataitoa ja -kokemusta. Tällä retkellä ei voi harjoitella aallokkomelontaa, vaan ko. taito pitää jo hallita. Lisäksi pitää kyetä melomaan useamman kilometriä ilman taukoa ja päivämatkana pitää jaksaa meloa 25–30 km. Aloitteleville melojille tiedoksi, että majakka ei karkaa mihinkään ja valloitusretkiä järjestetään myös tulevina vuosina!

Retken vetäjinä toimivat Tarja Paavola ja Peter Nylund

Retkelle mahtuu 10 osallistujaa

Ilmoittautumiset: tarja.paavola10@gmail.com

Retki Muumi-saareen 13.-15.7.2018/ RETKI TÄYNNÄ

Retki Muumi-saareen 13.-15.7.2018
”Voi elämän kevät!” Nyt se tapahtuu – nimittäin retki Muumi-saareen! Seuran jäsenille järjestetään retki Muumi-peikkojen luojan Tove Janssonin ja taiteilija Tuulikki Pietilän kesäkotiin Klovharuniin, jossa he viettivät 30 työn- ja elämäntäyteistä kesää. Klovharum sijaitsee Pellingissä, Porvoon edustalla. Siellä on mahdollista vierailla joka heinäkuu viikon ajan. Mökki on alkuperäisessä asussaan eli täynnä Muumi-tavaroita.
Retken ajankohta on 13.-15.7.2018.  Lähtö pe klo 15.30 vajalta (jos traileri käytössä, niin se pakataan to illalla). Retki on kakkosluokan retki eli se ei ole aloittelijoiden retki. Saari sijaitsee aavalla ulapalla, joten osallistujilla tulee olla aallokkomelontakokemusta. Pe illalla melotaan noin 10-15, la 20-25km ja su noin 20km. Takaisin Turussa su illalla klo 21 mennessä. Pakolliset reskutustreenit pidetään vajalla ke 4.7 ja ne pitää retken toinen vetäjä Esko Sorakunnas. Reskutustreenien yhteydessä on myös retkipalaveri. Retkellä on tuulivaraus eli jos ennusteen kovaa tuulta, niin retki siirtyy seuraavaan vuoteen. Retkelle otetaan 10 osallistujaa. Ilmoittautumiset: tarja.paavola10@gmail.com 
RETKI ON TÄYNNÄ