TÄYNNÄ: Retki Öröhön

Tämä retki on täynnä.

Sata vuotta suljettuna rannikkolinnakkeena toiminut Örö on täynnä rannikonpuolustushistoriaa tsaarin ajoista nykypäivään. Se on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä. Ja mikä melojalle tärkeintä, Örö sijaitsee upeassa ulkosaaristossa ja toimii erinomaisena tukikohtana päiväretkille.

Kokoonnumme vajalla perjantaina klo 15 ja pakkaamme kajakit sekä varusteet seuran pakettiautoon, traileriin ja kimppakyytiautoihin. Turkuun palaamme sunnuntai-iltana noin klo 19.

Yövymme Örön telttapaikalla ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Halukkaat voivat toki nukkua lakanoiden välissä sisätiloissa; varaukset suoraan www.visitörö.fi.

Alustava retkisuunnitelma
Perjantai-ilta: Kasnäs – Örö, 15 km
Lauantai: Melontaa Öröstä käsin sekä opastettu saarikierros jalkaisin, sauna
Sunnuntai: Örö – Kasnäs, 15 km

Retki on ilmainen, mutta kukin maksaa osuutensa kimppakyytien polttoainekuluista.
Retki on tarkoitettu seuran jäsenille, ja se on keskivaikea eli osallistujilla tulee olla kokemusta melonnasta ulkosaaristossa ja aallokossa. Reskutustaidot kuntoon!

Retkelle otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Retken vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas ja Kari Ennola.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eskolle: esko.sorakunnas@elisanet.fi, p. 0400 868178.

Lisätietoja retkikohteesta on osoitteessa http://www.luontoon.fi/oro

Retken luokitus: Keskivaikea

RETKI TÄYNNÄ: Retki Örön linnakesaarelle 25.-27.9.

RETKI TÄYNNÄ.
Tervetuloa retkelle Örön linnakesaarelle!
DSC_3761
Örö on täynnä rannikkopuolustushistoriaa ja toisaalta se on myös yksi koko Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä. Nähtävää siis riittää niin kulttuurinälkäisille kuin luontoystävillekin!
Perjantai 25.9.
Lähtö vajalta klo 16:00 seuran pakettiautolla ja kimppakyydeillä. Ajomatka Kasnäsiin noin 1,5 tuntia. Melonta Kasnäsistä Örön saarelle, noin 3 tuntia. Perillä majoittumine telttoihin tai mökkeihin.
Lauantai 26.9.
Melontaa Örön lähivesillä ja opastettu saarikierros. Tutustumme mm. tsaarinaikaisiin mukulakiviteihin ja kasarmeihin, Örön tykkipattereihin, eri-ikäisiin puolustusasemiin ja miinalaiva Ladogan uppoamiseen. Luontopuolella tarjolla paahdebiotooppien erikoisuuksia, alkavaa syysmuuttoa ja muuta mukavaa. Illalla mahdollisuus saunoa.
Sunnuntai 27.9.
Paluu Kasnäsiin pidempää reittiä, melontaa max 6 tuntia, lounastauko. Saapuminen Kasnäsiin noin klo 16 ja Turkuun klo 18.
Kyseessä on keskitason retki, joka edellyttää jonkin verran aiempaa melontakokemusta.
Perillä teltta- tai mökkimajoitus (halukkaat varavaan itse mökkimajoituksen osoitteesta www.örö.fi). Omatoiminen ruokahuolto.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: esko.sorakunnas@elisanet.fi / 0400 868178
Retken vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas ja Peter Nylund.
DSC_3734