Melontaretki aloittelijoille 27.-29.7.2018/YKSI PAIKKA VAPAANA

Melontaretki aloittelijoille 27.-29.7.2018/Yksi paikka vapaana

Tässä on erinomainen tilaisuus aloittaa retkimelonta! Ohjatun viikonloppuretken aikana tulevat tutuiksi tarvittavat perusvarusteet, kajakin pakkaaminen, reittisuunnittelu ja leiriytymiseen liittyvät taidot. Harjoittelemme vesillä myös navigointia, melontaa ryhmänä ja muita retkimelonnan perustaitoja. Ja ennen kaikkea nautimme kesäisestä saaristosta! Retkikohteena on Kustavissa sijaitsevan Seksmiilarin saariston suojainen eteläosa.

Kokoonnumme seuran vajalla kerran ennen retkeä ja käymme läpi melontaretkeilyn perusteita, varusteita ja turvallisuuskysymykset. Samalla pidämme paripelastusharjoitukset vesillä. Lähtöpäivänä (perjantai) kokoontuminen vajalla klo 15 ja palaamme vajalle sunnuntai-iltana. Yövymme teltoissa ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa.  Mikäli lainaat seuran kajakin, muista varata se ajoissa!

Alustava retkisuunnitelma

Perjantai-ilta: vaja – 1. Leiripaikka, melontaa 4 tuntia / 10 -15 km
Lauantai: melontaa noin 6 tuntia / noin 15 km, 2. leiripaikka
Sunnuntai: melontaa 6 tuntia / 10 – 15 km

Retki on tarkoitettu seuran jäsenille ja se on maksuton. Retki on luokitukseltaan helppo eli osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta retkimelonnasta. Paripelastus- eli reskutustaidot tulee hallita. Mukaan otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Retken vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas, Peter Nylund ja Kari Ennola.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eskolle: esko.sorakunnas@icloud.com p. 0400 868178.

Silokallioretki Kustaviin

Aloitteleville retkimelojille sopiva retki. Melontapäivämatkat 10-15 km. Retkelle ovat tervetulleita myös kokeneemmat melojat nauttimaan leppoisasta melonnasta. Retken aikana tarkkaillaan luontoa ja nautitaan silokallioista.

Melomaan lähtö- ja paluupaikka on Pleikilä, Kustavi.

Yöpymiset teltoissa. Perusleiri pystytetään Kaaskeriin (Katanpään länsipuolella), josta käsin tehdään retkiä ympäristöön. Kelien salliessa piipahdetaan Ahvenanmaan puolella.

Aikataulu:

Torstai 27.07.2017 : Klo 9 aloitetaan pakkaus vajalla. Noin klo 13 vesillä.

Melontakohteet täsmentyvät muutamaa päivää aikaisemmin, kun sääennusteet selviää. Voidaan käydä myös Katanpäässä.

Sunnuntai 30.07.2017: viimeistään klo 18 takaisin vajalla.

Kuljetuksista päätetään lähempänä retkeä. Retkipalaveri pidetään ma 24.07.2017 klo 18 vajalla.

Retkenvetäjänä on Maarit Suomi. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: maarit.suomi@melojat.net

Perhemelontaretki Kustavin saaristoon 12.8.-14.8.2016

Tervetuloa oppimaan retkimelontaa ja retkeilyn perustaitoja perheen kesken. Retki on tarkoitettu seuran jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen. Se soveltuu hyvin ensimmäiseksi yön yli kestäväksi melontaretkeksi.

Kokoontumisaika perjantaina vajalla sovitaan lähtijöiden kesken, mutta pyritään lähtemään mahdollisimman aikaisin. Tapaaminen on kuitenkin viimeistään kello 17 seuran vajalla, jossa pakkaamme kajakit traileriin ja lähdemme kohti Kustavia. Palaamme vajalle sunnuntai-iltana viimeistään kello 18. Yövymme leirisaarissa omissa teltoissamme ja laitamme itse ruokamme.

Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat varusteluettelon ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Retkelle voit lähteä niin kaksikolla, kuin yksiköilläkin. Retken vetäjiltä voi tiedustella mahdollisuudesta vuokrata retkeilyvarusteita. Retki on maksuton.

Pidämme tarvittaessa retkipalaverin vajalla keskiviikkona 10.8. kello 18, jolloin keskustelemme kurssista ja siihen valmistautumisesta.

Vetäjinä toimivat Olli-Pekka Kaurahalme ja Kari Ennola. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Ollille 1.8. mennessä op.kaurahalme@gmail.com tai p. 050-343 5061.