Melonta- ja roskienkeruuretki Saaristomeren ulkoreunalle

ROSKARETKI SAARISTOMEREN ULKOLUODOILLE 3.-7.8.2022

Saaristomeren Melojat ja Metsähallitus järjestävät kajakeilla tapahtuvan rantojensiivousretken Saaristomeren ulkoluodoille. Kohteena on Saaristomeren kansallispuiston tiukimmin suojeltu osa Jurmon eteläpuolella, jossa on luonnonsuojelusyistä ympärivuotinen liikkumiskielto. Tätä roskienkeruuta varten osallistujat saavat toki poikkeusluvan.

Ajamme vajalta kimppakyydeillä Pärnäisiin, josta siirrymme yhteysaluksella Jurmoon. Sieltä melomme Kalkskäriin (n. 12 km), joka toimii tukikohtanamme koko retken ajan. Roskien keruuta ja alueeseen tutustumista torstai, perjantai ja lauantai. Sunnuntaina melonta takaisin Jurmoon (n. 12 km), josta paluu yhteysaluksella Pärnäisiin ja edelleen Turkuun, jonne saapuminen noin klo 20:00.

Osallistujilta edellytetään kokemusta aallokkomelonnasta sekä pelastautumistaitoja. Kohde on altis tuulelle, mikä voi vaikuttaa retken toteuttamiseen. Metsähallitus tarjoaa aamiaiset ja päivälliset, mutta varaa riittävästi omia lounaita ja eväitä mukaan. Majoitus on omissa teltoissa Kalkskärillä koko retken ajan. Nopeimmille ja mukavuudenhaluisille löytyy muutama petipaikka saarella olevasta tuvasta. Retkelle otetaan enintään 10 melojaa.

Pidämme retkipalaverin vajalla tiistaina 2.8. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti palaverin jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset sekä pakkaamme trailerin seuraavan aamun varhaista lähtöä varten. Vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas, Jukka Ruohonen ja Maarit Suomi. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eskolle puh. 0400 868178, esko.sorakunnas@icloud.com

Brändön retki 19. – 24.7.2022

Luokitus: Keskivaativa melontaretki

Tervetuloa melontaretkelle Ahvenanmaan Brändöhön. Siellä meitä odottavat avara meri ja ulkosaariston kauniit, kallioiset saaret. Laskemme kajakit vesille Kustavin Pleikilässä ja sinne myös palaamme. Päivämatkat ovat noin 20-25 km. Yövymme teltoissamme saarilla ja laitamme itse ruokamme.

Seuran vajalta lähdemme kimppakyydeillä tiistaina aamulla. Ajomatkaa on noin 80 km. Palaamme Turkuun seuraavana sunnuntai-iltana. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme tarvittaessa seuran pakettiautoa ja traileria.

Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Saat sähköpostitse lisätietoja varusteista yms. ennen retkeä. Kajakin voit varata seuralta tarvittaessa. Normaali peruskunto riittää. Suosittelemme, että melot  ainakin 100 km kesän aikana ennen retkeä. Kokeile myös, että jaksat meloa 25 km päivässä esim. Hirvensalon tai Ruissalon ympäri. Retki on sinänsä maksuton, mutta jaettavia kuluja voi tulla kimppakyydeistä yms., kuitenkin enintään 50 e.

Pidämme retkipalaverin vajalla maanantaina 4.7. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti palaverin jälkeen pidämme pakolliset pelastautumisharjoitukset.

Retkelle mahtuu enintään 10 melojaa.  Vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Leena Pitkänen.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 20.6. mennessä Kristianille p. 050 557 5737, kristianvuorilehto@gmail.com

Melontakoulutusta Saaristomerellä 2.-4.9.2022

Tervetuloa Saaristomeren kansallispuiston pohjoisosiin, jossa meitä odottavat avara meri ja ulkosaariston kauniit, kallioiset saaret.

Harjoittelemme muun muassa aallokkomelontaa, pelastautumisia, hinauksia, melontatekniikkaa, melontaa pimeässä ja suunnistusta. Todennäköisesti pääsemme harjoittelemaan isoon aallokkoon, joten sinulla tulee mielellään olla vähintään Meloja2 -taitokoetta vastaavat taidot. Tarvitset mukaan myös kosolti reipasta mieltä ja intoa oppia uutta. Räätälöimme ohjelman osallistujien ja olosuhteiden mukaan.

Yövymme teltoissamme saarilla, todennäköisesti molemmat yöt samassa saaressa. Laitamme itse ruokamme. Ota mukaan omat muonat ja varusteet. Kajakin voit lainata seuralta tarvittaessa. Tarvitset myös kuivapuvun, sillä harjoituksissa kastuu, eikä uimistakaan voi välttää. Saat etukäteen sähköpostitse lisätietoja varusteista, yms.

Tapaamme seuran vajalla perjantaina 2.9. klo 16.30, jolloin aloitamme kajakkien ja varusteiden pakkaamisen autoihin ja traileriin. Vajalta lähdemme matkaan klo 17.30. Ajomatkaa on yksi tunti Paraisten Granvikiin. Sieltä lähdemme melomaan illan pimetessä ja sinne palaamme sunnuntaina. Takaisin vajalle saavumme sunnuntaina viimeistään klo 19.

Ennen koulutusta kokoonnumme vajalla tiistaina 23.8. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti sen jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset.

Koulutus on jäsenetu. Kimppakyydeistä saattaa osallistujille tulla kuluja. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Esko Sorakunnas. Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 16.8. Kristianille, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi, puh. 050 557 5737.

Katso vuoden 2020 ja 2019 vastaavan koulutuksen tunnelmia seuran blogista.

AVOKANOOTTIRETKI KOSKELJÄRVELLE 14. – 15.5.2022

Koskeljärvi on kaunis, mökitön lintujärvi Pyhäjärven länsipuolella, 70 km Turusta. Järvi on 8 km:n pituinen, jonka mielenkiintoisia saaria ja poukamia kiertelemme. Tarkkailemme myös lintuja ja saatamme käydä luontopolulla. 

Tapaamme vajalla lauantaina klo 9, jolloin aloitamme kanoottien ja varusteiden pakkaamisen seuran pakettiautoon, traileriin ja kimppakyytiautoihin. Vesillelaskupaikkamme on todennäköisesti Koskeljärven itärannan Härkluoma, jonne myös palaamme.  Takaisin Turussa olemme sunnuntaina viimeistään klo 18. 

Käytössämme on seuran tandem- ja soolokanootti sekä tarvittaessa vuokrakanootteja. 

Yövymme omissa teltoissamme ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa.  Saat sähköpostitse lisätietoja varusteista yms. ennen retkeä.

Retki on tarkoitettu seuran jäsenille ja se sopii hyvin myös aloittelijoille. Itse retki on maksuton. Kukin maksaa osuutensa kimppakyytien polttoainekuluista.

Retken vetäjänä toimii Kristian Vuorilehto. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset hänelle viimeistään tiistaina 3.5., kristianvuorilehto@gmail.com, p. 050 557 5737. Kerro samalla, jos sinulla on käytettävissä oma avokanootti.

Lisätietoja retken kohteesta on osoitteessa http://www.luontoon.fi/koskeljarvi.

Tervetuloa mukaan!

Avokanoottikoskimelonta -viikonloppu

22.-24.4.2022 järjestetään kurssimuotoinen avokanootti koskimelonta viikonloppu Kymijoelle. Reissu on avoin Saaristomeren melojien jäsenille. Aikaisempaa kokemusta koskimelonnasta ei vaadita, vaan kurssilla nimenomaan käydään läpi koskimelonnan perusasioita. Kokemusta täytyy olla kuitenkin avokanootti melonnasta ja sen lisäksi osallistujalla täytyy olla kuivapuku varusteena.

Ennen koskeen lähtöä pidetään pakolliset reskutustreenit vajan edustalla ke 20.4 klo 18-20.

Mukaan kurssille mahtuu viisi ensin ilmoittautunutta. Näille riittää myös seuran kalustoa lainaksi (2 kaksikko kanoottia ja 1 soolokanootti). Vallan mainiosti myös konkarit voivat osallistua muita vapaamuotoisemmin, jos omaa avokanootti kalustoa löytyy. Yhteislähtö Turusta pe 22.4 iltapäivällä ja paluu su 24.4 illalla. Meillä on kohtuuhintainen mökki missä myös telttailumahdollisuus. Majoituksen hinta ja bensakulut jaetaan osallistujien kesken.

Kouluttajina Petri Lindström ja Kristian Vuorilehto. Kysymykset ja ilmoittautumiset petri.m.lindstrom@gmail.com .

Nauvon välisaariston kevätretki

Retken taso: Keskitaso

Vetäjinä: Arto Kalliokari ja Pauliina Wright

Lähtö: Uittamon vajalta perjantaina 20.5 klo 16.00 (kajakit valmiiksi autoihin lastattuina) kohti Nauvon lauttaa.

Paluu: Uittamoon sunnuntaina alkuillasta.

Kyydit: Sovitaan retkipalaverissa (vajalla) maanantaina 16.5 klo 18.00.

Lähde mukaan loppukevään retkelle Nauvon välisaaristoon. Välisaaristossa maa- ja merialueet ovat kutakuinkin samassa suhteessa. Tyypillisesti alueella on saariryppäitä, joiden väliin muodostuu avoimempia selkiä. Sopivalla tuulella pääsemme siis myös melomaan aallokkoon. Ensimmäisenä iltana melomme vajaat 10 km leiripaikkaamme. Lauantain ja sunnuntain aikana melontamatkat on kelistä riippuen 15-25 km. Alustava suunnitelma on tutustua Berghamnin saaristokylään, jossa on asuttu 1500-luvulta asti. Berghamnissa voit myös tarkkailla maankohoamisen vaikutusta ympäristöön. Mikäli tuulet ja kelit ovat suotuisat piipahdamme myös viereiseen Boskärin laidunsaareen. Paikalliset ovat pitkään käyttäneet saarta karjan laitumena. Saaren suojaisa kosteikkoniitty on niin ikään vanhaa merenpohjaa. Suojaavien kallioiden kanssa rehevä maa tarjoaa hyvän kasvualustan myös harvinaisemmille puille ja kasveille. Runsaista lehtipuista näkee edelleen myös lehdestämisen jälkiä. Saaren luontoarvoista huolehditaan edelleen vuotuisilla talkoilla, joiden osallistujina on ihmisten lisäksi myös nautakarjaa. Lisäksi Boskärin länsipuolelta löytyy flada, jossa monet lintulajit keväisin viihtyvät. Sunnuntaina palaamme lähtöpisteeseen ja suuntaamme takaisin lautalle.

Koska retken ajankohta on alkukaudesta ja vesi on vielä kylmää, kertaamme reskutustaidot retkipalaverissa 16.5 klo 18.00. Samalla sovimme kimppakyytien järjestelyistä, niin tulethan mukaan myös palaveriin, mikäli haluat osallistua retkelle. Retkellä melomme kuivapuvuissa. Tuuliraja on noin 6-8 m/s ja jos sääolosuhteet pakottavat, muutetaan retki Nauvon sisäsaaristoon, tai ainakin lähemmäs sitä. Retki järjestetään SMMn ja Rauman seudun melojien yhteisretkenä. Ilmoittautumiset ja kysymykset 13.5 mennessä Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com, kerro samalla jotain melontakokemuksestasi ja retkeilytaustastasi.

Syysretki lauantaina 23.10 Peimarin reunalle

Keskitason retki
Kuivapuku pakollinen
Vetäjinä Arto Kalliokari ja Pauliina Wright
Lähdetään nauttimaan syksystä Paraisten eteläpuolelle, Peimarin reunalle. Tarvittaessa melomme saarien suojassa. Lähtö 10.30 (lapa vedessä) Lemlahden venesatamassa, Hirsalöntien päädyssä,  karttalinkki: 
Päiväretken aikana melomme sään mukaan enintään noin 20 km. Palaamme rantaan ennen pimeää, arviolta 16 aikaan. Omat lounaamme syömme jossain saaressa reitin varrelle. Termarilounas tai vastaava on suositeltavaa. Edellytyksenä lähdölle on, että olet osallistunut kuluvan kauden aikana vähintään kerran reskutusharjoituksiin, jaksat meloa 20 km, melot kuivapuvussa ja osaat rantautua luonnonrantaan. Päivän aikana voi myös olla aallokkoa ja niin vasta- kuin myötätuulta. Ota eväiden lisäksi mukaan kartta, lämmintä juotavaa, melontahanskat, kuiva vaatekerta ja lämmintä vaatetta (kuoritakki, untsikka) taukovaatteeksi. lmoittautumiset viimeistään torstaina 21.10 Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com. Tervetuloa mukaan! Säävaraus!

Syysretki lauantaina 23.10 Peimarin reunalle

Syysretki lauantaina 23.10 Peimarin reunalle

Keskitason retki
Kuivapuku pakollinen
Vetäjinä Arto Kalliokari ja Pauliina Wright

Lähdetään nauttimaan syksystä Paraisten eteläpuolelle, Peimarin reunalle. Tarvittaessa melomme saarien suojassa. Lähtö 10.30 (lapa vedessä) Lemlahden venesatamassa, Hirsalöntien päädyssä, karttalinkki:
https://www.google.com/maps/place/Hirsal%C3%B6v%C3%A4gen+171,+Pargas/@60.2445548,22.3760634,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x468c631615e3210d:0x9ca0f8bef797a484!8m2!3d60.2445548!4d22.3782574

Päiväretken aikana melomme sään mukaan enintään noin 20 km. Palaamme rantaan ennen pimeää, arviolta 16 aikaan. Omat lounaamme syömme jossain saaressa reitin varrelle. Termarilounas tai vastaava on suositeltavaa. Edellytyksenä lähdölle on, että olet osallistunut kuluvan kauden aikana vähintään kerran reskutusharjoituksiin, jaksat meloa 20 km, melot kuivapuvussa ja osaat rantautua luonnonrantaan. Päivän aikana voi myös olla aallokkoa ja niin vasta- kuin myötätuulta. Ota eväiden lisäksi mukaan kartta, lämmintä juotavaa, melontahanskat, kuiva vaatekerta ja lämmintä vaatetta (kuoritakki, untsikka) taukovaatteeksi. lmoittautumiset viimeistään torstaina 21.10 Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com. Tervetuloa mukaan! Säävaraus!

Päiväretki Paraisille su 29.8

Melotaan Paraisten kanoottikerhon vajalle reittiä Papinsaari – Kirkkoherra – Vapparn – Parainen. Paluu samaa reittiä. Kanoottivaja sijaitsee Solliden Campingin vieressä ja siellä on kesäkahvila. Matkaa kertyy max. 25 km.

Ohjeet:

Päiväretki on tarkoitettu seuran jäsenille. Retkelle osallistujalla tulee olla hyvä melontakokemus. Ei ennakkoilmoittautumista, ilmoittautuminen rannassa. Tule rantaan klo 9.30. Lähtö noin 10.00. Paluu noin 17.00. Mukaan juotavaa ja eväitä.

Retkestä vastaa Soile Kottonen. Retkellä on tuulivaraus. Jos Vapparnin ylitys ei onnistu kovan tuulen takia, valitaan suojaisempi reitti.

Päiväretki Brinkhall su 4.7

Melotaan reittiä Ala-Lemu ja Kirkkoherra Kuusiston lounaispuolella olevan Ryöväriholman saaren ympäri. Vapparn näkyy etelässä. Harjattulasta matka jatkuu Brinkhallin kartanolle Kakskerran saaressa. Brinkhallin kesäkahvilaan on rannasta noin 350 metrin matka. Ota kävelyyn jalkineet ja kahvirahaa mukaan. Paluu suoraan vajalle. Matkaa kertyy noin 20 km, joten retkelle osallistujalla tulee olla hyvä melontakokemus.

Ohjeet: päiväretki on tarkoitettu seuran jäsenille. Ei ennakkoilmoittautumista, ilmoittautuminen rannassa.

Tule rantaan klo 9.30. Lähtö noin 10.00. Paluu noin 17.00. Mukaan juotavaa ja eväitä. Lepotauko Brinkhallissa puolentoista tunnin mittainen.

Retkestä vastaa Soile Kottonen. Retkellä on tuulivaraus.

TÄYNNÄ Aloittelijoiden melontaretki Erakkosaareen

Ohjatulla melontaretkellä tutustumme melontaretken perustaitoihin kajakin pakkaaminen,
melontareitin suunnittelu, turvallisuus retkellä, sääolosuhteiden huomioiminen sekä
leiriytyminen saaressa.
Kertaamme hyvän melontatekniikan perusteet unohtamatta kehonhuollon tärkeyttä.

Melontaretkelle lähdemme melontavajamme rannasta, matkan aikana pidämme tauon.
Erakkosaari on pieni retkisaari joka sijaitsee Airiston kupeessa, matkaa kertyy
melontavajalta n. 15 km.

Ota mukaan omat melontavarusteet, yövymme omissa teltoissa ja laitamme itse
ruokamme. Erakkosaaressa on käytössämme puusee. Lauantai-iltana pääsemme
saunaan ja uimaan.

Retki on tarkoitettu seuran jäsenille ja se on luokitukseltaan helppo.
Leirintämaksu Erakkosaaressa 4€ henkilö ja saunamaksu ryhmälle 40€/h.
Jos vuokraat seuran kajakin, varaa se mahdollisimman ajoissa.

Osallistujamäärä retkelle on 12 henkeä, tai koronamääräysten mukaiset.

Retkipalaveri pidetään melontavajalla ma 9.8. klo 18–20

Vetäjät:
Markku Kuittinen
Taneli Pahalahti
Niina-Kaisa Perälä
Tiedustelut ja ilmoittautumiset 23.7. mennessä, kuittinen.markku@gmail.com

Suviretki Paraisten vesialueelle

Keskitason retki

Retkipalaveri (pakollinen) osallistujien mukaan joko KaRen Voivalan tai SMMn vajalla 10.6 klo. 17.30, mukana myös reskutusharjoitukset
Vetäjinä Arto Kalliokari ja Pauliina Wright

Tule mukaan helpohkolle keskitason retkelle Paraisten vesialueelle 18-20.6. Tapaamme osallistujista riippuen joko KaRen tai SMMn vajalla 17.30 ja suuntaamme kimppakyydeillä kohti Paraista. Sunnuntaina palaamme vajalle klo 18 mennessä. Alustava suunnitelma on meloa Paraisten pääsaaren Ålön ympäri, josta kertyy viikonlopun aikana matkaa yhteensä noin 40 km. Päivittäinen melontamatka on pisimillään 20-25 km. Pidämme päivän aikana reilun mittaisia taukoja. Matkan varrella saattaa päästä myös melomaan reilumman kokoiseen aallokkoon. Leiriydymme omissa teltoissa ja huolehdimme itse omista ruoistamme. Yöpymispaikoissa ei välttämättä ole mitään mukavuuksia, kuten huussia. Mukaan voit lähteä jos noin 20 km:n päivämatka 6-8 m/s:n tuulessa ja aallokossa on sinulle ok ja osaat rantautua luonnonrantoihin. Toivottavasti olet myös retkeillyt aikaisemmin, vaikka et välttämättä meloen.

Ilmoittautuminen sähköpostilla viimeistään tiistaina 8.6 Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com. Kerrothan samalla jotain omasta melonta- ja retkeielytaustasi, sekä jos sinulla on auto käytettävissä kajakkien kuljetukseen.

TÄYNNÄ Melonta- ja roskienkeruuretki Saaristomeren ulkoreunalle

ROSKARETKI SAARISTOMEREN ULKOLUODOILLE 12. – 15.8.2021

Saaristomeren Melojat ja Metsähallitus järjestävät kajakeilla tapahtuvan roskienkeruukokeilun
Saaristomeren ulkoluodoilla. Kohteena on kunnon ulkosaaristo, Trunsön eteläinen
liikkumisrajoitusalue, jossa on luonnonsuojelusyistä ympärivuotinen liikkumiskielto. Tarjolla on siis
ainutlaatuinen mahdollisuus päästä ”kielletyille vesille” luvan kanssa 

Ajamme vajalta kimppakyydeillä Pärnäisiin, josta siirrymme yhteysaluksella Jurmoon. Sieltä melomme
Kalkskäriin (n. 12 km), joka toimii tukikohtanamme koko retken ajan. Roskien keruuta ja alueeseen
tutustumista perjantai ja lauantai. Sunnuntaina melonta takaisin Jurmoon (n. 12 km), josta paluu
yhteysaluksella Pärnäisiin ja edelleen Turkuun, jonne saapuminen noin klo 21:00.

Osallistujilta edellytetään kokemusta aallokkomelonnasta sekä pelastautumistaitoja. Kohde on altis
tuulelle, mikä voi vaikuttaa retken toteutumiseen. Metsähallitus tarjoaa aamiaiset ja päivälliset, mutta
varaa riittävästi omia lounaita ja eväitä mukaan. Majoitus on omissa teltoissa Kalkskärillä koko retken
ajan. Nopeimmille ja mukavuudenhaluisille löytyy kolme – neljä petipaikaa saarella olevasta tuvasta.
Retkelle otetaan enintään 10 melojaa.

Pidämme retkipalaverin vajalla tiistaina 3.8. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja
siihen valmistautumisesta. Heti palaverin jälkeen pidämme pakolliset pelastautumisharjoitukset.
Vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas ja Jukka Ruohonen. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset
30.7. mennessä Eskolle puh. 0400 868178, esko.sorakunnas@icloud.com

Johdanto retken teemaan: https://suomenluonto.fi/roskaruokaa-ja-muovimuonaa-syommeko-itse-
mereen-paatyvat-jatteemme/

TÄYNNÄ Melontaretki aloittelijoille 30.7.-1.8.2021

Tässä on erinomainen tilaisuus aloittaa retkimelonta! Ohjatun viikonloppuretken aikana
tulevat tutuiksi tarvittavat perusvarusteet, kajakin pakkaaminen, reittisuunnittelu ja
leiriytymiseen liittyvät taidot. Harjoittelemme vesillä myös navigointia, melontaa ryhmänä ja
muita retkimelonnan perustaitoja. Ja ennen kaikkea nautimme kesäisestä saaristosta!
Retkikohteeksi valitaan suojainen vesialue Saaristomereltä.

Kokoonnumme seuran vajalla maanantaina 19.7. klo 18:00 ja käymme läpi melontaretkeilyn
perusteita, varusteita ja turvallisuuskysymyksiä. Samalla pidämme paripelastusharjoitukset
vesillä. Lähtöpäivänä (perjantai) kokoontuminen vajalla klo 15 ja palaamme vajalle
sunnuntai-iltana. Yövymme teltoissa ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja
varusteet mukaansa.  Mikäli vuokraat seuran kajakin, muista varata se ajoissa!

Alustava retkisuunnitelma
Perjantai-ilta: ajomatka vajalta lähtöpaikkaan 1-1,5 tuntia; melontaa 4 tuntia / 10 -12 km, 1.
leiripaikka
Lauantai: melontaa noin 6 tuntia / noin 15 km, 2. leiripaikka
Sunnuntai: melontaa 6 tuntia / 10 – 15 km

Retki on tarkoitettu seuran jäsenille ja se on maksuton. Retki on luokitukseltaan helppo eli
osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta retkimelonnasta. Paripelastus- eli
reskutustaidot tulee hallita. Mukaan otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Retken vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas ja Sanna Elomaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: esko.sorakunnas@icloud.com p. 0400 868178.

TÄYNNÄ Viikonloppuretki Rauman saaristoon

Ajankohta: 20.-22.8.2021

Paikka: Rauma

Retken luokitus: Helppo retki

 

Kahden yön viikonloppuretki Rauman pieneen saaristoon. Lähdemme Syvärauman satamasta ja tavoitteena on viikonlopun aikana käydä Kylmäpihlajan majakalla, Kuuskajaskarissa sekä kiertää Nurmes, mikäli sää sallii. Retki on luokitukseltaan helppo retki. 

 

Melontakilometrejä retkelle tulee noin 10-25 päivässä. Yövymme omissa teltoissamme ja laitamme itse ruokamme. Mukaan tarvitset  melonta- ja retkeilyvarusteiden lisäksi kartan esim. Merikorttisarja E s. 804

 

Edellytämme osallistujilta aikaisempaa melontaretkeilykokemusta esimerkiksi olet osallistunut aloittelijaretkelle tai sinulla on vastaavaa kokemusta omatoimisesta melontaretkeilystä. Vaatimuksena osallistumiselle on vähintään yksi 25 km päivälenkki kaudella 2021 esimerkiksi Hirvensalon tai Ruissalon kierto sekä osallistuminen retkipalaverin yhteydessä pidettäviin pelatautumisharjoituksiin.

 

Lähtö kimppakyydein vajalta ja kyytiläiset jakavat bensakulut keskenään. Kajakkien kuljetukseen käytämme seuran pakettiautoa ja traileria. Kokoontuminen vajalla perjantaina klo 16 ja paluu arviolta klo 18.

 

Retkipalaveri ja pelastautumisharjoitukset vajalla maanantaina 2.8. klo 18.

Vetäjinä toimivat Kai Tanskanen ja Leena Pitkänen. Retkelle otetaan enintään 10 osallistujaa. Noudatamme senhetkisiä koronarajoituksia. Jos osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, otetaan retkeläiset mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 26.7. mennessä Leenalle pitkanenlk@gmail.com Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, jos voit lähteä retkelle autolla.