Örö & Bengtskär

Ajankohta: To 11.08.2016 00:00 - Su 14.08.2016 00:00
Paikka:

Örö & Bengtskär 11.-14.8.2016

Retken luokitus: Keskivaikea

Sata vuotta suljettuna rannikkolinnakkeena toiminut Örö on täynnä rannikonpuolustushistoriaa tsaarin ajoista nykypäivään. Saari on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä. Mutta mikä melojalle tärkeintä, Örö sijaitsee upeassa ulkosaaristossa ja toimii erinomaisena tukikohtana päiväretkille; Bengtskärin majakka sijaitsee 13 km päässä ja Vänön kaunis ulkosaaristo tunnin melontamatkan etäisyydellä.

Kokoonnumme vajalla torstaina klo 16 ja pakkaamme kajakit sekä varusteet seuran pakettiautoon, traileriin ja kimppakyytiautoihin. Turkuun palaamme sunnuntai-iltana noin klo 19.

Yövymme Örön telttapaikalla ja laitamme itse ruokamme. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa.  Halukkaat voivat toki nukkua lakanoiden välissä sisätiloissa; varaukset suoraan www.örö.fi.

Alustava retkisuunnitelma

Torstai-ilta: Kasnäs – Örö, 15 km

Perjantai: Päiväretki Öröstä Bengtskäriin, 28 km (säävaraus), sauna

Lauantai: Päiväretki Öröstä Vänön saaristoon, 20 km, sauna

Sunnuntai: Örö – Kasnäs, 15 km

Lisäksi mahdollisuus tutustua Örön ihmeisiin opastetulla kierroksilla jalkaisin.

Retki on ilmainen, mutta kukin maksaa osuutensa kimppakyytien polttoainekuluista.

Retki on tarkoitettu seuran jäsenille, ja se on keskivaikea eli osallistujilla tulee olla kokemusta melonnasta ulkosaaristossa ja aallokossa. Kaikkien osallistujien tulee hallita reskutustaidot! Retkelle otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Retken vetäjinä toimivat Esko Sorakunnas ja Tarja Paavola. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eskolle:  esko.sorakunnas@elisanet.fi, p. 0400 868178.

Lisätietoja retkikohteesta on osoitteessa http://www.luontoon.fi/oro

Tervetuloa mukaan!