Merenkurkun melontaretki

Ajankohta: Ma 06.07.2015 00:00 - Su 12.07.2015 00:00
Paikka:

Merenkurkun melontaretki on tarkoitettu kokeneemmille melojille. Päivämatkat ovat 20-35 kilometriä, matkavauhti on noin 6-7 km/h. Osallistujilta edellytetään aallokkomelontataitoa sekä taitoa pelastaa ja pelastautua.

Ennen retkeä osallistujien tulee osallistua matkavauhdilla melottavaan Satavan kiertoon ja lenkin lopuksi testataan osallistujien pelastamistaidot (pakollinen). Retkelle osallistujlla tulee olla noin 150-200 kilomertiä melottuna tälle kaudelle.

Retkellä annetaan aina liikkeelle lähtöaika eli jokainen saa herätä, milloin haluaa, kunhan kajakki irtoaa rannasta sovittuun aikaan. Näin vältytään turhilta ja miestä/naista syöviltä odotteluilta. Ajatuksena on meloa noin 10 kilometrin “erissä” eli 10 km melontaa ja tauko, 10 km melontaa ja tauko ja 10 km melontaa ja leiriytyminen. Toki sää tai ennen kaikkea tuuli voi muuttaa suunnitelmia.

Retkikohde on Merenkurkun maailmanperintöalue, jossa tutustutaan jatkuvasti kohoavaan kivikkoiseen saaristoon ja eksyillään De Geer-moreeniharjanteiden labyrinteissä. Yritetään käydä ainakin seuraavissa paikoissa:

  • Valassaret ja Henry-Lepauten suunnittelema rautamajakka vuodelta 1886.
  • Björkön monipuolinen saaristo.
  • Mikkelinsaarten saaristo, jossa on noin 300 saarta.
  • Bonuksena Ritgrundin majakka vuodelta 1863, jos keli sallii.

Osallistujamäärä on 8+2 retkenvetäjää ja retki on tarkoitettu vain Saaristomeren Melojien jäsenille. Ilmoittautumiset sähköpostitse: tarja.paavola10@gmail.com