Melontaretki Saaristomeren kansallispuistoon

Ajankohta: Ti 13.07.2021 18:00 - Su 18.07.2021 19:00
Paikka: Soutu- ja melontakeskus, Rykmentintie 55, Turku

MELONTARETKI SAARISTOMEREN KANSALLISPUISTOON 13. – 18.7.2021

Tervetuloa Saaristomeren kansallispuiston itäosaan. Suuntaamme kohti ulkosaaristoa Vänön, Yxskärin ja Kråkskärin suuntaan.

Laskemme kajakit vesille Kasnäsissä Kemiönsaarella ja sinne myös palaamme. Melomme noin 20 – 25 km päivässä. Yövymme teltoissamme saarilla ja laitamme itse ruokamme.

Seuran vajalta lähdemme kimppakyydeillä tiistaina aamulla. Ajomatka on noin 100 km. Palaamme Turkuun sunnuntai-iltana. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme seuran pakettiautoa ja traileria.

Osallistujilta edellytämme aiempaa kokemusta melonnasta aallokossa ja pelastautumisesta. Suosittelemme, että melot vähintään 100 km kesän aikana ennen retkeä. Testaa myös jaksatko meloa 25 km päivässä.

Alue on altis tuulelle. Jos ennusteet lupaavat kovaa tuulta, melomme suojaisimmilla vesillä tai vaihdamme kokonaan retkikohdetta.

Ota omat muonat ja varusteet mukaasi. Saat sähköpostitse lisätietoja varusteista yms. ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Retki on sinänsä maksuton, mutta jaettavia kuluja voi tulla kimppakyydeistä yms., kuitenkin enintään 50 e.

Retkelle mahtuu enintään 10 melojaa. Noudatamme senhetkisiä koronarajoituksia. Jos osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pidämme retkipalaverin vajalla maanantaina 5.7. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti palaverin jälkeen pidämme pakolliset pelastautumisharjoitukset.

Vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Leena Pitkänen. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 20.6. mennessä Kristianille puh. 050 557 5737, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi

Tutustu kohteeseemme osoitteessa luontoon.fi/saaristomeri.