Melontaretki Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon

Ajankohta: Ti 28.07.2020 12:00 - Su 02.08.2020 23:59
Paikka: Soutu- ja melontakeskus, Rykmentintie 55, Turku

Melontaretki Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon 28.7. – 2.8.

Tervetuloa Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon, jossa meitä odottavat kaunis luonto ja idylliset saaristokylät. Suuntaamme kohti Suuri-Pisiä, Tammiota, Ulko-Tammiota ja Haapasaarta.

Lähdemme vesille Haminan ja Vironlahden lähettyviltä mantereelta ja sinne myös palaamme. Melomme noin 20-25 km päivässä. Yövymme teltoissamme saarilla ja laitamme itse ruokamme.

Seuran vajalta lähdemme kimppakyydeillä tiistaina aamulla. Ajomatkaa on 340 km. Palaamme takaisin Turkuun seuraavana sunnuntaina illalla. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme seuran pakettiautoa ja traileria.

Osallistujilta edellytämme aiempaa kokemusta melonnasta aallokossa ja pelastautumisesta. Suosittelemme, että melot vähintään 100 km kesän aikana ennen retkeä. Kokeile myös jaksatko meloa 25 km päivässä. Alue on altis tuulelle. Jos luvassa on kovaa tuulta, melomme lähempänä rannikkoa tai vaihdamme kokonaan retkikohdetta.

Ota omat muonat ja varusteet mukaasi. Saat sähköpostitse lisätietoja varusteista yms. ennen retkeä. Kajakin voit vuokrata seuralta tarvittaessa. Retki on sinänsä ilmainen, mutta jaettavia kuluja voi tulla kimppakyydeistä yms., kuitenkin enintään 50 e.

Pidämme retkipalaverin vajalla maanantaina 13.7. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Heti retkipalaverin jälkeen pidämme pelastautumisharjoitukset.

Tutustu kohteeseemme https://www.luontoon.fi/itainensuomenlahti. Retkelle mahtuu enintään 10 melojaa. Vetäjinä toimivat Kristian Vuorilehto ja Leena Pitkänen. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 6.7. mennessä Kristianille p. 050 557 5737, kristian.vuorilehto@pp.inet.fi.

Luokitus: Keskivaativa melontaretki.