Kemiönsaaren Sandön retki aloittelijoille

Ajankohta: To 28.07.2022 10:00 - La 30.07.2022 21:00
Paikka: Soutu- ja melontakeskus, Rykmentintie 55, Turku

Retken taso: Aloittelijat

Vetäjinä: Maarit Suomi, Milla Järvipetäjä ja Tricia Honkasalo

Lähtö: Melontakeskuksen vajalta torstaina 28.7. klo 10.00 (kajakit valmiiksi autoihin lastattuina) kohti Svartnäsin lossirantaa.

Paluu: Melontakeskukseen lauantaina illalla.

Kyydit: Sovitaan retkipalaverissa (vajalla) maanantaina 18.7. klo 18.00.

Lähde mukaan loppukesän retkelle Kemiönsaareen. Melomme Svartnäsin lossirannasta (Högsåran lossi) Sandönin saarelle, ja pidämme taukoja tarpeen mukaan. Leiriydymme Metsähallituksen ylläpitämälle telttapaikalle ja retkeilemme Sandönistä käsin lähisaarilla ja tutustumme muun muassa Jungfruholmenin kaksoishiidenkirnuun. Sandönin saareen voi tutustua: https://www.luontoon.fi/saaristomeri/palvelut/sandon

Yövymme omissa teltoissamme ja laitamme itse ruokamme retkiolosuhteissa. Kukin ottaa omat muonat ja varusteet mukaansa. Kajakkien ja varusteiden kuljetukseen käytämme tarvittaessa seuran pakettiautoa ja traileria. Seuran jäsenet voivat varata seuran kajakin retkeä varten maksutta.

Päivämatkat ovat noin 15 km ja vauhti on rauhallinen. Melomme pääsääntöisesti saarten suojassa, joten kovaa aallokkoa ei ole odotettavissa. Pientä aallokkoa voi kuitenkin tulla juuri ennen Sandöniä. Myös vähemmän meloneet ovat tervetulleita: voit osallistua, jos olet käynyt alkeiskurssin ja melonut vähintään muutaman noin 10 km lenkin (esim. seuran tiistaimelonnoissa). Kuivapukua ei tarvita, vedet ovat heinäkuun lopulla lämpöisimmillään. Kertaamme varusteet, reitin ja reskutustaidot retkipalaverissa 18.7. klo 18.00. Samalla sovimme kimppakyytien järjestelyistä. Tulethan mukaan myös palaveriin, mikäli haluat osallistua retkelle.

Ilmoittautumiset (15.6. alkaen) tricia.honkasalo@gmail.com ja kysymykset Tricialle 050 5115506 tai Milla Järvipetäjälle 050 5678319.