Karin ja Timon syysretki

Ajankohta: Pe 06.09.2013 00:00 - Su 08.09.2013 00:00
Paikka: Turun lähisaaristo

SMM MELONTARETKI PÄHKINÄISTEN ALUEELLA 6.9 – 8.9.2013 (pe-su)”Karin ja Timon syysretki”, luokitus: HELPPO MELONTARETKI

Tervetuloa Saaristomeren Melojien (SMM) melontaretkelle Turun kaupungin Pähkinäisten saaren kauniiseen lähiympäristöön.Alueella on runsas linnusto, joka koostuu ulkosaariston, karujen kalliomänniköiden ja lehtometsien lajeista. Itse Pähkinäisten saari on aikoinaan ollut tunnettu myös hevosistaan ja pähkinäpensaistaan. Saarella kasvaa myös metsäomenapuita ja kun iltahämärissä saatat törmätä mäyrään, supiin tai peuroihin ei ole ihme, että koko saari on julistettu luonnonsuojelualueeksi. Katso lisää http://www.pahkinainen.fi/

Majoittaudumme Pähkinäisissä vuodelta 1923 olevassa upeassa puurakennuksessa, joka on nykyaikaistettu ja varustettu lämmityksellä sekä hyvillä keittomahdollisuuksilla. Saaren isäntäväki pitää myös pitopalvelua, josta voit halutessasi ostaa vaikka lounaan tai päivällisen. Molempina iltoina meille on varattu mahdollisuus saunomiseen saariston parhaaksi palkitussa ”hikisaunassa”.

Lähdemme melontavajalta perjantaina klo 16–16:30 omilla autoilla seuran traileri mukanamme ja palaamme vajalle sunnuntai-iltana n. klo 20. Pähkinäisiin menemme M/S Kaita yhteysaluksella Rymättylän Haapalan rannasta (lähtöaika pe klo 18, paluuvuoro Pähkinäisistä su klo 18). Lautalle mahtuu vain yksi auto joka vetää kajakkitraileria. Muut varusteet kuljetamme ”käsimatkatavaroina”. Perjantaina ei ole järjestettyä melontaa koska olemme perillä majapaikassa vasta klo 19.

Lauantaina ja sunnuntaina melomme rauhallista vauhtia 10–15 km päivässä, joten retki soveltuu hyvin myös melontaharrastuksen vastikään aloittaneille tai muuten vähemmän meloneille. Testaa kuitenkin ennen retkeä, että jaksat meloa 15 km päivässä. Vauhti sovitetaan aina hitaimpien melojien mukaan, joten joukon mukana pysymisestä ei tarvitse olla huolissaan. Tuulisella kelillä melomme saarten suojassa ja vältämme suurempien aukkojen ylityksiä.

Kajakin tai kaksikon ja varusteet voit tarvittaessa vuokrata edullisesti seuralta. Kukin osallistuja hoitaa itse omat ruokailut ja melontavarusteet mukaansa. Saat etukäteen varusteluettelon. Jos sinulta puuttuu joitain varusteita, niitä voi kysyä lainaksi vaikka retken järjestäjiltä tai seuran vajalta.

Retken hinta seuran jäsenille on 30€ sisältäen majoituksen, liinavaatteet, keittiön käytön ja saunan molempina iltoina. Matkakulut (bensat) maksetaan erikseen kuljettajille.

Ilmoittaudu viimeistään 16.8. retken vetäjälle: Kari Lindgren, sähköposti: karisatu@pp.nic.fi tai gsm: 0440- 827 413. Retken toisena vastuuhenkilönä toimii Timo Suominen, gsm040–541 2305. Vetäjiltä saat myös lisätietoja. Retkelle mahtuu enintään 12 henkilöä.

Käymme retken sisältöä ja valmisteluja tarkemmin läpi maanantaina 19.8.2013 klo 16–17  järjestettävässä palaverissa SMM vajalla Uittamolla.